Od 26. do 30. srpnja: Na Europskom prvenstvu u kros triatlonu, sudjelovat će i dvoje Orahovčana, Borna Katić i Marko Švarc
Borna Katić i Marko Švarc, članovi Plivačkog kluba Orahovica, ali i Triatlon kluba Swibir iz Zagreba, te reprezentativci Hrvatske, putuju na Europsko prvensvo u kros triatlonu, koji će se održavati u Rumunjskoj (Targo Mureš) od 26. do 30. srpnja.

Na njemu će nastupiti i u duatlonu (27. srpnja) i triatlonu (29. srpnja) u konkurenciji 350 natjecatelja iz 28 zemalja. Uz njih, na put će i njihov trener Nikola Borić.

Orahovčani ranije putuju na EP, jer će kao pripremu za prvenstvo, nastupiti na Kupu Rumunjske. O tome, kao i o nastupu Nives Smolčić, Borne Katića i Marka Švarca, juniorskih reprezentativaca Hrvatske na EP u atletici – planinskom trčanju, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, upoznao je trener Plivačkog kluba Orahovica Nikola Borić.

Inače, u Rumunjsku bi putovao još jedan Orahovčanin koji je stekao pravo nastupa na EP-u, Matej Mihaljenović, no on se razbolio prije desetak dama pa će preskočiti ovo natjecanje.