U povodu obilježavanja Dana Državnosti Republike Hrvatske Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije i Udruge HVIDR-a Slatina, Virovitica i Orahovica organizirale su hodnju ratnih vojnih invalida i hrvatskih branitelja danas od Četekovca do Voćina u dužini oko 17 kilometara. Hodnja je ujutro započela paljenjem svijeća i molitvom kod spomen obilježja u Četekovcu gdje je odana počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama a ispraćaju sudionika hodnje nazočio je i načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović.

Tijekom hodnje do Voćina vrijeme je poslužilo i kiša nije padala kao u ostalim dijelovima naše Županije. Dolaskom 42 sudionika hodnje u Voćin istim se pridružio i dio izviđača iz Valpova koji su bili u posjetu Voćinu a kod spomen obilježja sve je dočekao i načelnik Općine Voćin Predrag Filić. Molitvom i paljenjem svijeća kod spomen obilježja odana je počast Voćinskim žrtvama. Po završetku hodnje u Vatrogasnom domu u Voćinu za sve sudionike organiziran je ručak.

Održan je dio javne tribine „ŽENE, HRVATSKI BRANITELJI STRADANJE U DOMOVINSKOM RATU“ kao dio projekta koji je Zajednici udruga hrvatskih vojnih invalida iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije odobren na natječaju Ministarstva branitelja. Pored navedenih članova Udruga HVIDR-a Slatina, Virovitica i Orahovica u hodnji su sudjelovali i hrvatski branitelji iz Nove Bukovice, Virovitice, Slatine Voćina i Čačinaca. Suorganizator hodnje je bila Općina Voćin, a medijski pokrovitelji su Virovitički informativni centar, radio Slatina, radio Orahovica i Pitomi radi…

[g-gallery gid=”21606″ random=”0″ watermark=”1″]