Brlići u projektu „Živim život bez nasilja“

Objavljeno:

spot_img

Jučer, 11. ožujka u OŠ I. B. Mažuranić u Virovitici, provedena je zadnja 3. komponenta preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“.

Program 3. Komponente zamišljen je i proveden kroz provođenje Parlaonice u prostoru Školske knjižnice u kojoj je bilo 30 učenika 7. razreda, a program je vodila učenica Ana Lanščak, koja je odmah na početku najavila učenike Enia Kirin i Franju Vrekalić, koji su pročitali 8 odabranih literarnih radova.

Brlići

Ova komponenta vodila se kroz parlaonicu, gdje je svoj veliki doprinos, dala psihologinja, Sanja Milković Šipek, koja je prethodno pripremala učenike za debatu, a i kod samog provođenja komponente, uvodila učenike u razgovor i debatu o raznim oblicima nasilja koja se događaju u njihovoj okolini.

Učenicima su tako predočene razne situacije nasilja, kao i koliko nasilje negativno utječe na pojedince, obitelj i skupine ljudi, te kako preventivno djelovati na pojavu nasilja.

Od ukopno 100 učenika 7. razreda, dio njih je napravio pojedinačne literarne radove, i svaki razred po jedan plakat s likovnim radovima, tako da svaki plakat predstavlja jedan razred. Odabranih 8 literarnih radova i četiri plakata, pristigla su pred sedmeročlano povjerenstvo u sastavu: Svjetlana Carić, pedagog OŠ Čačinci, Dražen Huzjak, policijski službenik za preventivu, Mirjana Kotromanović, ispred Gradske knjižnice u Virovitici, Jasmina Jurković – Petras, ispred gradskog Muzeja u Virovitici, Nina Babić, pedagog u OŠ I. B. Mažuranić, Sanja Milković – Šipek, psihologinja u OŠ I. B. Mažuranić i Kornelija Šarić, Učiteljica u OŠ I. B. Mažuranić, koje je imalo veliki posao, kako bi stručnim odabirom, izabralo najbolje.

Na kraju programa od četiri likovna panoa, odabran je najbolji s likovnim radovima, koji su izradili učenici 7c razreda, gdje su se posebno istaknule učenice Ena Fučkar, Nensi Jović i Klaudia Deskar.

Isto tako, pomno su odabrani i literarni radovi, gdje je 3. mjesto pripalo učeniku Leu Vukoje, 2. mjesto osvojila je učenica Mirna Turčinović, dok je 1. mjesto zasluženo osvojio Mihael Grgorević.

Učenici čiji su radovi odabrani kao najbolji uz priznanja, dobiti će prigodne nagrade, a najbolji radovi literarni i likovni rad, biti će proslijeđeni u MUP-a, Službi za prevenciju, gdje će konkurirati za najbolji rad na nacionalnoj razini.

Doprinos u provođenju ovog projekta uz policijskog službenika za prevenciju Dražena Huzjak, dala je koordinatorica cjelokupnog projekta „Živim život bez nasilja“, Pedagog iz OŠ A.G. Matoš Čačinci, gosp. Svjetlana Carić.

Provođenjem završne komponente projekta Živim život bez nasilja može se zaključiti da je projekt u OŠ I. B. Mažuranić iz Virovitice, uspješno proveden s aktivnim angažmanom učenika, psihologa, pedagoga i ostalih, uz podršku ravnatelja škole i iznimnu suradnju koordinatora škole i Policijske uprave.

U radu s učenicima vidljiv je pozitivan utjecaj dobivenih znanja i informacija kroz provedene tri komponente projekta na formiranju njihovih stavova i razmišljanja o problemu nasilja, te u promoviranju nenasilnog rješavanje sukoba, tolerancije i nediskriminacije.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...