Bunar iz 19. stoljeća otkriven kraj budućeg studentskog restorana i caffe bara u Virovitici

Objavljeno:

spot_img

U krugu bivše virovitičke vojarne, na prostoru uz sadašnju Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, tijekom iskapanja šahte za potrebe novog Studentskog restorana pronađen je bunar koji potječe iz doba Austro-ugarske.

Bunar se nalazi uz prilaznu cestu novog Studentskog restorana i caffe bara, a prema riječima Silvije Salajić iz Gradskog Muzeja Virovitica potječe iz 19. stoljeća ili najkasnije doba Austro-ugarske, ali postoji mogućnost je da je i stariji jer se na mjestu ove vojarne, koja je građena početkom 20. stoljeća nalazila i vojarna još u 19. stoljeću. Moguće je da i bunar datira još iz 19. stoljeća, ali to će biti potvrđeno nakon što se izvrše dodatna ispitivanja.

Bunar je služio kao spremište vode vojsci, a dok je pronađen bio je zatvoren, pa se pretpostavlja da nikad nije ni bio u uporabi. Pretpostavlja se da na širem području centra Virovitice postoji još sličnih bunara. Prema riječima župana Tomislava Tolušića bunar će biti sačuvan, a o njegovoj daljnjoj namjeni biti će naknadno odlučeno. Jedna od ideja je da se napravi i svojevrstan studentski “Zdenac želja”…

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni