Tijekom proslave zaštitnika grada Virovitice sv. Roka, grad Viroviticu posjetilo je izaslanstvo bratskog grada Vyškova iz Češke Republike u prostorijama novouređenog Češkog doma u Virovitici.

Članovi Češke besede iz Virovitice proveli su ugodno dopodne družeći se s  izaslanstvom češkog grada Vyškova na čelu s dr. Milošem Olikom, gradskim vijećnikom te djelatnikom gradske uprave Zdeněkom Kratohvilom. Tom prigodom član Češke besede i predsjednik udruge Quadrum doc.dr.sc. Mirko Lukaš autor knjige „Rane /iz/ devedesete“ darovao je nekoliko primjeraka Češkom izaslanstvu.

Ovim se činom želi još više produbiti suradnja i prijateljstvo te upoznati Češki narod s nedavnom hrvatskom poviješću kao i poviješću našeg grada kroz memoarska sjećanja i iskaze aktivnih sudionika tih događanja.

Ovom prigodom Češko izaslanstvo je iskazalo interes za prijevod knjige i na češki jezik kako bi bila što dostupnija građanima Vyškova kao i svim zainteresiranima koji će se na taj način moći upoznati s događanjima iz Domovinskog rata. Dr. Miloš Olik, kao bivši gradonačelnik Vyškova, izrazio je želju za što većom, boljom i konkretnijom suradnjom između dva grada kao i njihovim znanstveno-obrazovnim, kulturnim, sportskim, civilnim i ostalim udrugama na različitim projektima.