Čestitka gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina i župana Igora Androvića povodom Dana grada i blagdana sv. Roka

0
326

U povodu Dana grada Virovitice i blagdana svetog Roka, zaštitnika grada, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin uputio je čestitku svim Virovitičankama i Virovitičanima.

– Naša Virovitica, gradić bogate povijesti, a danas moderan srednjoeuropski grad, slavi svoj 787. rođendan i blagdan svog zaštitnika, sv. Roka. Ponosni smo jer se u Virovitici danas živi „punim plućima“. Završeni su projekti koji su godinama čekali svoju realizaciju, a koji su u konačnici stvorili novi, prepoznatljivi imidž grada, ne samo po ljepoti i uređenosti, već i po dinamici života, gospodarskoj aktivnosti i povlačenju sredstava iz EU fondova. Zahvaljujući svemu tome, naš grad na granici Podravine i Slavnije postao je primamljivo mjesto za život i rad.
Drage moje sugrađanke i sugrađani, neka vam je sretan Dan grada, želim vam puno sreće i osobnog zadovoljstva i neka nas sve skupa čuva zaštitnik našeg grada, sveti Rok.

Župan Igor Andrović u povodu Rokova uputio čestitku svim građanima grada Virovitice

Igor Andrović
Igor Andrović

U povodu blagdana svetog Roka zaštitnika grada Virovitice, župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, uputio je čestitku svim Virovitičankama i Virovitičanima za Rokovo – Dan grada Virovitice: – Virovitica je u povijesti oduvijek imala važnu ulogu. Upravo je ovdje 1242. godine, Bela IV. tadašnjem Gradecu, današnjem Zagrebu dodijelio Zlatnu bulu i status slobodnog kraljevskog grada. Virovitica je ponosan hrvatski grad jer ovdje je započeo Domovinski rat za slobodnu i samostalnu Hrvatsku. Upravo su Virovitičani u vrijeme Domovinskog rata uvijek bili među prvima na braniku jedine nam Domovine, a Virovitica je danas središte Virovitičko-podravske županije, gospodarsko središte i pokretač ovoga kraja. Svim Virovitičankama i Virovitičanima, svima onima koji ovaj grad nose u srcu, uz želje za dobrim zdravljem, posebno u današnje vrijeme kada moramo biti odgovorni i prema sebi i drugima, sa željama za radošću i uspjehom u životu, čestitam Dan Grada Virovitice i zaštitnika svetog Roka. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)