Osvajanjem trećeg mjesta na 19. Svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata (19. ŠNIDOR) koje je prošlog vikenda održan u Makarskoj je veliki uspjeh i plasman koji je potvrđen drugu godinu za redom.

Za 50-setak članova natjecatelja Zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije sinoć je u Društvenom domu u Čađavici organiziran prijam zahvale. Natjecatelji, osvajači medalja, članovi HVIDR-a koji su aktivno sudjelovali u organizaciji i sponzori koji su pomogli u organizaciji okupali su se je su ovo igre na kojima je momčad Županijske HVIDR-a potvrdila prošlogodišnji najbolji sportski uspjeh.

Ovom prigodom su još jednom istaknuti osvajači medalja 1. mjesto u športskom ribolovu, momčad ribolovac Tihomir Hološi, Nikica Medarić i Dražen Jovanović, u disciplini plivanje Joso Sertić je osvojio 2. mjesto. U disciplini stolni tenis par Žarko Inhof i Stjepan Štiks osvojili su 2. mjesto, dok je Ivica Udovičić osvojio 2. mjesto u disciplini streljaštvo kategorija G2., a šahisti Mijo Sedić, Franjo Vidalina i Željko Žuti su osvojili 2. mjesto.

Na prijemu su se prigodno obratili Nikica Medarić u ime ribiča, Josip Sertić, Žarko Inhof, Franjo Vidalina i Ivica Udovičić kao kapetani postava u svojim disciplinama istaknuvši želju za uspjehom, vidljivu podršku te dobru pripremu pred natjecanje sa nadom za ponavljanje uspjeha na slijedećim igrama. Nazočne su pozdravili i predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Mato Bubaš, Josip Đakić predsjednik HVIDR-a Republike Hrvatske te načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler i domaćin načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

Predsjednik Županijske HVIDR-a Nenad Križić je svim sudionicama igara čestitao na uspjehu i još jednom ponovio da se na igrama sudjelovalo da bi ostvarili što bolji rezultat, organizirano i disciplinirano unatoč spriječenosti 10-tak natjecatelja da sudjeluju na igrama. Rad u periodu od četiri godine te brojne aktivnosti i uspjesi jedne od najaktivnijih udruga iz Domovinskog rata su vidljivi istaknuo je Križić požalivši svim članovima HVIDR-a dobro zdravlje i nastavak uspješnog rada u narednom periodu.