Županijska HVIDRa

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić upriličio je danas prijam za članove Zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, te im tom prigodom zahvalio na dobro odrađenim projektima – VOŽNJA ZAHVALE BICIKLIMA Voćin – Škabrnja – Dubrovnik, organizaciji 18. ŠNIDOR-a u Virovitici i 4 HODOČAŠĆU HRVATSKIH BRANITELJA, HRVATSKE VOJSKE I POLICIJE „GOSPI VOĆINSKOJ“, ali i drugim redovnim aktivnostima. Župan Tomislav Tolušić istakao je Zajednicu udruga HVIDR-a kao najbolje organiziranu udrugu proisteklu iz Domovinskog rata na području Virovitičko podravske županije, koja se javlja i na natječaje, te obećao i daljnje pomaganje rada u narednim aktivnostima. Predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Nenad Križić zahvalio je županu Tomislavu Tolušiću i Virovitičko podravskoj županiji na pomoći i podršci, a također je zahvalio i svim aktivnim članovima HVIDR-a koji su svojim predanim radom doprinijeli odličnim rezultatima postignutim u 2012. godini, svima koji su pomogli rad udruge te medijima koji su pratili aktivnosti.

Vožnja zahvale biciklima je ove godine vožena 4 puta i do sada je 2010 godine organizirana vožnja Orahovica-Vukovar, tijekom 2011. godine vožnje Orahovica – Knin i Voćin – Vukovar a u srpnju 2012. godine i vožnja Voćin – Škabrnja – Dubrovnik u dužini 850 km, vožena 4 dana sa ciljem uvezivanja stradalničkih Voćina i Škabrnje te juga Hrvatske.

Igre pod nazivom SŠNIDOR 18 po redu održane su u Virovitici 11.10.2012. pod visokim pokroviteljstvom Župana Virovitičko-podravskog uz sudjelovanje oko 1200 ratnih vojnih invalida, za čiju su organizaciju upućene brojne pohvale obzirom na natjecanje u jednom danu u 10 disciplina i 28 kategorija. Domaći teren uz dobre pripreme iskorišten za sportski uspjeh do sada najbolji za momčad Zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije koja je osvojila ukupno 3. mjesto. Istaknut je rad članova HVIDR-a u pripremi igara te grupa 12 članova Udruge HVIDR-a Slatina predvođena Ilijom Nikolić koji su tijekom igara brinuli se o sigurnosti, redu i prometnoj regulaciji što do sada nije bio slučaj podredivši svoj angažman uspjehu organizacije igara.

Hodočašće Gospi Voćinskoj održano je 13. prosinca 2012. uz nazočnost preko 2500 hodočasnika što je obzirom na vremenske prilike (snijeg i hladnoća) premašilo sva očekivanja organizatora Županijske HVIDR-a te dolazak hrvatskih branitelja iz svih krajeva Republike Hrvatske od Grobnika, Varaždina, Đakova, Osijeka, Požeške biskupije i drugih krajeva. Organizacija hodnje po pravcima, nošenje zavjetnih svijeća, prepoznatljivost od akreditacija i šuškavaca, provedba protokola, prihvat i gostoprimstvo prema svim hodočasnicima, organizirana okrjepa tijekom hodnje (čaj, sendviči), te besplatni ručak za sve sudionike su preporuka za još bolje organiziranje slijedećeg 5 hodočašća. Posebno je istaknut angažman člana HVIDR-a Damira Bem koji je predvodio 10-tak članova u dvodnevnoj pripremi ručka za hodočasnike.

Prijemu su nazočili slijedeći članovi Županijske HVIDR-a: Nenad Križić predsjednik Županijske HVIDR-a koji je voditelj projekata, Zvonko Gorički dopredsjednik Županijske HVIDR-a, Franjo Bucić član predsjedništva Udruge HVIDR-a Orahovica, Ilija Nikolić dopredsjednik Udruge HVIDR-a Slatina, Mile Bićanić predsjednik Udruge HVIDR-a Virovitica, Ivica Udovičić kapetan momčadi na 18. ŠNIDOR-u, u disciplini streljaštvo kategorija G2 osvojio 2. mjesto, Valentino Grivić, Marko Španić, Joso Josić i Vido Vukić, momčad u kuglanju osvajači 1. mjesta na turniru 18. SŠNIDOR-a a Valentino Grivić je osvojio 1 mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, Franjo Sterle natjecatelj u disciplini viseća kuglana sjedeći stav koja je osvojila 3. mjesto,

Josip Sertić osvajač 2. mjesto u plivanju u kategoriji viši amputirac donjih ekstremiteta, Tihomir Hološi član momčadi koja je osvojila 3. mjesto u sportskom ribolovu, Josip Radočaj – serviser na svim VOŽNJAMA ZAHVALE BICIKLIMA, član momčadi koja je osvojila 3 mjesto u plivanju slobodni stil na ŠNIDORU, Ivan Butka predsjednik suda časti Županijske HVIDR-a, Miroslav Tot koordinator za sport u Županijskoj HVIDR-a, osvajač medalje u šahu, Damir Bem, Damir Parc, Stjepan Trevizan, Ivan Medved osiguranje ŠNIDOR-a te vozači bicikla na VOŽNJI ZAHVALE Alan Grgić i Tomislav Puhanić. Svoj rad Zajednica udruga HVIDR-a je otvorila medijima te je za to praćenje upućena i zahvala. Prijam je završio uzajamnim simboličnim poklonima i čestitkama za nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane.