Damir Doma: dizajner iz Virovitice među modnom elitom

Objavljeno:

spot_img

PARIZ Na pariškom Tjednu mode predstavljena je nova kolekcija dizajnera Damira Dome. Rođen u Virovitici, a odrastao u Njemačkoj, Doma se nakon završetka studija dizajna u Münchenu i Berlinu preselio u Antwerpen gdje je radio s dizajnerom Dirkom Schönbergerom i Rafom Simonsom. Vlastitu modnu marku pokrenuo je 2006. godine, nakon što je upoznao Stephana Wembachera, predsjednika međunarodne modne grupe Paper Rain. Sljedeće godine na pariškom je Tjednu mode predstavio prvu mušku kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2008. koju su modni kritičari opisali kao intelektualnu i poetičnu. Mladi dizajner čije kreacije nose zvijezde poput Rosario Dawson, Lennyja Kravitza, Brucea Springsteena, Jareda Leta i Roberta Pattinsona smatra se jednim od najvažnijih njemačkih dizajnera svoje generacije. Modno prisutan u Švicarskoj, Singapuru i New Yorku, 32-godišnji je dizajner prvu žensku pret-a-porter kolekciju predstavio je na pariškom Tjednu mode prije dvije godine.

Mladi dizajner čije kreacije nose zvijezde poput Rosario Dawson, Lennyja Kravitza, Brucea Springsteena, Jareda Leta i Roberta Pattinsona6 po drugi je put predstavio kolekciju na pariškom tjednu mode

Višestruko nagrađivani hrvatsko-njemački modni dizajner s pariškom adresom nedavno je u francuskoj prijestolnici otvorio prvi »flagship store« Damir Doma Boutique. Salon u poznatoj pariškoj ulici Rue Faubourg Saint-Honoré koji je dizajnirao australski arhitekt Rodney Eggleston predstavlja dosadašnji vrhunac Dominog stvaralaštva. Njegova najnovija kolekcija svojevrsni je urbani kolaž, kombinacija glatkih svilenih tkanina, savršenih detalja i jakni inspiriranih vojnim krojevima.

– Želio sam kolekciju punu moći. Ove sezone u središtu je pozornosti urbana, samouvjerena osoba, izjavio je mladi dizajner koji je do sada bio poznat po lepršavim, širokim kreacijama. Modni stručnjaci pohvalili su njegovu ambicioznu kolekciju u kojoj su svoje mjesto našle i ruske kozačke odore, jakne s kimono-rukavima i slično. Dvadeset i devet različitih kreacija u crnoj, smeđoj, plavoj i kobaltnoj boji povezuje jedna zajednička karakteristika – dekonstrukcija.

– Naravno da sam avangardan. Ja režem, lomim stvari i onda ih ponovo sastavljam. Stvaram kolaž, objasnio je Doma. S tehničke strane mnogi su njegovi krojevi doživjeli potpunu preobrazbu pa su tako jakne i topovi postali hlače i suknje i obrnuto. Primjerice, hlače i suknje visokog struka u pojasu su dobile bogate nabore koji su prvotno bili dio dizajna torbi. Doma je također pomiješao muške i ženske elemente, odnosno široke kratke kožne hlače s odgovarajućim tunikama bez rukava.

Ivana Kocijan
Novi list

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...