Dan državnosti Republike Hrvatske čestitali su …

Objavljeno:

spot_img

Dan državnosti

Čestitka virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića povodom Dana državnosti Republike Hrvatske

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić uputio je čestitku svim stanovnicima Virovitičko-podravske županije:

“Tog najznačajnijeg dana novije hrvatske povijesti, 25. lipnja 1991. godine, u Hrvatskom saboru donesene su značajne odluke koje su ostvarile vjekovne težnje hrvatskog naroda. Ustavnom odlukom o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, kao i Deklaracijom o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, otvorene su nove stranice hrvatske povijesti te je zacrtan put u budućnost u kojoj će Hrvatska sama odlučivati o svojoj sudbini i graditi viziju vlastite budućnosti u suvremenoj Europi. Na tom povijesnom hodu ka slobodi i neovisnosti hrvatske države, za ovaj je cilj tisuće hrvatskih branitelja, ali i nevinih civilnih žrtava, dalo svoje živote. Stoga s ponosom, ali i osjećajem odgovornosti, njima izražavamo poštovanje jer su nam omogućili da živimo u međunarodno priznatoj zemlji mira i demokracije i zato im neizmjerno hvala. Svim stanovnicima Virovitičko-podravske županije, u ime Županije i svoje osobno, čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske.”.

Čestitka gradonačelnika Ivice Kirina povodom Dana državnosti

U povodu Dana državnosti čestitku građanima Virovitice uputio je gradonačelnik Ivica Kirin:

U ime Grada i svoje osobno ime svim stanovnicima grada Virovitice čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske. Dana 25. lipnja prije 24 godine u Hrvatskom saboru donijeta je važna odluka o proglašenju samostalnosti Republike Hrvatske, čime su otvorene nove stranice hrvatske povijesti.

Obilježavajući taj dan naše misli i naša sjećanja prvenstveno su okrenuta prema ljudima koji su svojim životima omogućili da živimo u slobodnoj zemlji Hrvatskoj te se sa zahvalnošću se prisjećamo naših poginulih branitelja gledajući na sve one koji su svojom nesebičnom žrtvom pridonijeli da danas možemo biti tu.

S vjerom da ćemo zajedničkim radom opravdati nasljeđe koje nam je povjereno, želim Vam, u ime Grada Virovitice i u svoje osobno ime, čestitati Dan državnosti Republike Hrvatske.
Gradonačelnik Ivica Kirin

Čestitka za Dan državnosti Josipa Đakića

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH, Josip Đakić, uputio je čestitku svim stanovnicima Virovitičko-podravske županije.

“Od sudbonosnog 25. lipnja 1991. godine dijele nas 24 godine. U nametnutom nam ratu, obranili smo hrvatsku samostalnost, suverenost i cjelovitost. Zbog toga, vječnu zahvalnost i najdublje poštovanje dugujemo svim hrvatskim braniteljima, posebno onima koji su u temelje Hrvatske utkali svoje živote, svima onima koji su se hrabro i spremno uključili u obranu napadnute nam Domovine te u Domovinskom ratu osigurali slobodan i miran život za buduće naraštaje. Stoga, svim stanovnicima Virovitičko-podravske županije, želim sretan Dan državnosti.”

Čestitka predsjednika HDSSB-a Virovitičko-podravske županije Igora Češeka povodom Dana državnosti

Poštovane građanke i građani Virovitičko-podravske županije
Dana 25. lipnja 1991. godine, Hrvatski sabor je donio odluku o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske i Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske.

Krvavi rat i borba protiv agresora koja je uslijedila, na kraju je rezultirala pobjedom i oslobođenjem okupiranih područja naše domovine.

Moramo biti sretni i ponosni što pripadamo generaciji koja svjedoči ostvarenju hrvatske države, njezine samostalnosti i ostvarenju višestoljetnog sna za koji su živote dali mnogi hrvatski domoljubi.

Zato se s ponosom, zahvalnošću i pijetetom prisjećamo svih hrvatskih branitelja i nevinih civilnih žrtava, koji su svoje živote ugradili u temelje neovisne hrvatske države.

Njihova žrtva, neka nam bude najveći poticaj i snaga u ovo krizno vrijeme kako bismo zajednički radili na razvoju i napretku naše županije.

Drage građanke i građani Virovitičko-podravske županije, Vama i svim hrvatskim građanima, čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske!

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni