Otvaranjem dvije izložbi fotografija i promocijom dviju pripadajućih knjiga danas u Virovitici počinje 2. Fra Ma Festival – festival reportaže i reportera koji se, u organizaciji Studijskog instituta za novinarstvo, kulturu i obrazovanje iz Virovitice i Hrvatskog novinarskog društva održava do 10. rujna.
Festival će otvoriti predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.
U 19 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici bit će otvorena izložba i predstavljena knjiga-fotomonografija Tonoja Hnojčika „To sa radio u ratu sine“.

O radu na knjizi i tome koliko je novinarski i fotoreporterski rad značajan za znanstveno istraživanje Domovinskog rata govorit će u ime izdavača knjige, Hrvatskog memorijalno – dokumentacijskog centra Domovinskog rata, dr.sc Natko Martinić Jerčić, a u suradnji s novinarima u vrijeme rata Serfet Ciriković, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Đuro Dečak. Uz autora o ratnom izvjestiteljstvu prisjetiti će se ratni reporter i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković i glavni urednik Pakračkog lista Darko Baronica. 
U 21 sat u caffe baru Pub bit će otvorena izložba fotografija „Mojih 25 godina Oktoberfesta“ Mate Pejića, novinara koji već četvrt stoljeća putuje u Minhen na najveću svjetsku pučku feštu i o tome redovno izvještava za hrvatske medije. Izložbu prati katalog – knjižice u kojoj su ukoričene četiri reportaže objavljene na portalu Pivnica.net.