Dario Sajko: Želim imati robotiziranu farmu muznih krava

Objavljeno:

spot_img

Mladi za koje je bavljenje poljoprivrednom budućnost: Od kad znam za sebe, bio sam na traktoru, a jednog dana želim imati robotiziranu farmu muznih krava

– Ja od kad znam za sebe, ja sam uz traktore – kazao je Dario Sajko, mladi poljoprivrednik s područja Općine Čađavica, koji u Ilmin Dvoru želi „sviti svoje gnijezdo“ i koji želi živjeti od poljoprivrede. Istina, trenutno obrađuje 16 hektara zemlje, no želi više, želi jednog dana imati robotiziranu farmu muznih krava jer „poljoprivreda je njegov život“, pa i kad se oženi s izbranicom svog srca, Martinom, tada će zajedno unapređivati svoj OPG.

U ponedjeljak su ga obišli županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoorivredu i euroipske fondove Igor Andrović, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, kao i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

Dario je dobio sredstva na Podmjeri 6.1. Kupio je polovni traktor. Potegnuo je s bratom čak do Luxemburga kako bi prošao najpovoljnije i kupio željeni traktor. Putovali su u 16 sati i lagano su „odrvenili od puta“, no nije im žao jer sve što rade, rade za svoju budućnost. Kupio je i rotodrljaču sa žitnom sijačicom, plug i podrivač. Dario se bavi ekološkim uzgojem ratarskih kultura ( uljarice i žitarice), a u budućnosti želi i nadalje imati sjajnu suradnju s VIDRA-om koja mu je uvijek na raspolaganju.

Malo dalje, nalazi se Mladen Karamarković. I on je prošao na Podmjeri 6.1. Kupio je novi traktor i sijačicu. I on je sredstva dobio uz pomoć VIDRA-e. Obrađuje oko 11 hektara zemlje, no ako mu ustreba „koji hektar“, uskočit će mu otac koji obrađuje gotovo 300 hektara od čega je državne oko 200. (Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...

Odgođen Viroexpo 2022.

Jubilarno 25. izdanje Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede...