Darko Lešković

Po najavama koje su već neko vrijeme dostupne iz nacionalnih medija, u subotu 28.01. ove godine održat će se u Zagrebu Sabor Mosta nezavisnih lista. Radi se o prvim unutarstranačkim izborima na kojima će se birati predsjedništvo, te glavni i nadzorni odbor Stranke. Novost je novi statut Mosta nezavisnih lista koji usklađuje odnos između članova i lokalnih nezavisnih lista. Članstvo Mosta nije brojno, jer osnovna ideja i nadalje ostaje poticanje nezavisnih lista na političkoj sceni.

U ovome trenutku Most nezavisnih lista ima nekoliko stotina članova iz svih dijelova Republike Hrvatske, koji će u subotu definirati stranačku strukturu. Među članovima je i nekoliko osoba iz Virovitičko-podravske županije koji su do sada bili simpatizeri Mosta.

Prvi među njima je Darko Lešković, koji je imenovan županijskim povjerenikom dok se ne provedu unutarstranački izbori na županijskom nivou. Darko Lešković je sudjelovao u posljednja dva kruga parlamentarnih izbora kao predstavnik Mosta Virovitičko podravske županije.

U ovom trenutku je fokus na lokalnim izborima, te je jedan od prvih zadaća povjerenika provođenje predizbornih aktivnosti za predstojeće regionalne i lokalne izbore koji će se održati u srpnju ove godine. Iz Mosta najavljuju zanimljivu predizbornu kampanju, kao i dinamične izbore.