U Maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije danas je održan radni sastanak delegacije Veleposlanstva Kraljevine Belgije sa predstavnicima organizacijskog odbora sajamske manifestacije Viroexpo na čelu sa županom Tomislavom Tolušićem. Delegaciju Veleposlanstva činili su: Antonio Garcia, Ataše za gospodarstvo i trgovinu, Željka Preskar i Mile Grubišić, asistenti Izaslanika za gospodarstvo i trgovinu i Karlo Šimek, asistent Izaslanika. Sastanku su, uz župana Tomislava Tolušića i delegaciju Veleposlanstva Belgije, prisustvovali Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, Igor Andrović, direktor tvrtke Viroexpo, Mihaela Kulej, ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica te predstavnici Virovitičko-podravske županije te gospodarske i obrtnike komore.

Tema sastanka bila je sudjelovanje Belgije kao zemlje partner na 18. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2013., koji se održava od 18. do 20. siječnja 2013. u Virovitici. Nakon kratkog predstavljanja sajma, Antonio Garcia zahvalio se na odabiru Belgije kao zemlje partner, te izrazio zadovoljstvo uvjetima pod kojim strani i domaći izlagači sudjeluju na sajmu. U sklopu kulturno-umjetničkog programa dogovorena su razna događanja vezana za prezentaciju tradicionalnih proizvoda Belgije – čokoladu i pivo.

Nakon održanog sastanka, delegacija Belgije je sa županom Tolušićem i direktorom Androvićem obišla sajamski prostor Viroexpo i Gradski muzej Virovitica.