U četvrtak, 11. veljače, delegacija Zagrebačke županije predvođena Rudolfom Vujevićem, zamjenikom župana Zagrebačke županije, boravila je u radnom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji. Uz predstavnike Zagrebačke županije i Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije, Viroviticu su posjetili i predstavnici gradova Vrbovec, Samobor i Ivanić Grad.

IMG_8409

Delegaciju Zagrebačke županije ugostili su obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, predsjednica Županijske skupštine VPŽ Ana-Marija Petin, zamjenik župana Zdravko Dijaković i pročelnik UO za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović. Nakon zajedničkog sastanka na kojemu je bilo riječi o suradnji dviju županija te razmjeni iskustava u korištenju EU fondova, posjetili su Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije.

U Razvojnoj agenciji VIDRA održani su sastanci s ravnateljem Tomislavom Petricem i njegovim suradnicima na temu zajedničke suradnje s razvojnim agencijama Zagrebačke županije i mogućnostima te iskustvima u privlačenju sredstava iz EU fondova.

Delegacija je posjetila i Poduzetnički inkubator VPŽ gdje ih je direktorica Marija Šafer upoznala s radom jednog od najuspješnijih inkubatora u RH te ih provela i upoznala sa stanarima.

– Predstavnici Zagrebačke županije te njezinih gradova došli su vidjeti odnos Virovitičko-podravske županije i naših institucija koje su vezane za regionalni razvoj. Posjetili su tako Poduzetnički inkubator i Razvojnu agenciju VIDRA te se sami uvjerili zašto smo kao županija prepoznatljivi u povlačenju sredstava iz EU fondova – naglasila je Sanja Bošnjak.