Devet inspektora obavilo nadzor nad 20 virovitičkih ugostitelja. Jedan neispravan!

Objavljeno:

spot_img

Nada Č. Smiljanec (snimio: A. Jurkin)Porezna uprava objavila je da su inspektori danas do 13 sati obavili obavili 1108 nadzora, a nepravilnosti su utvrdili na 61 mjestu.

Na teren je izašlo 328 inspektora koji svoj rad nastavljaju i u popodnevnim satima. Porezna uprava objavila je rezultate nadzora po gradovima.

Tako je u Virovitici obavljen nadzor nad dvadeset ugostiteljskih objekata. Nadzor je obavljalo devet inspektora koji su pronašli samo jedan objekt s nepravilostima.

– Zadovoljni smo rezultatima nadzora, većina se prilagodila Zakonu o fiskalizaciji – kazala je nakon objave rezultata nadzora direktorica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec. Sedam dana od stupanja na snagu Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, Porezna uprava Ministarstva financija u utorak je krenula u najavljeni nadzor obveznika fiskalizacije, koji su prema kriterijima obveznici od 1. siječnja 2013. godine.

Cilj je nadzora utvrđivanje izdaju li fiskalne račune obveznici fiskalizacije koji posluju gotovinom. Ako ne izdaju, Porezna uprava će im temeljem zakonskih odredbi zabraniti rad te zapečatiti poslovni prostor sve dok se ne otklone nepravilnosti. U slučaju da se tijekom nadzora otklone nepravilnosti, obveznik fiskalizacije može nastaviti s poslovanjem. (vl/aj)

Nada Č. Smiljanec: Zadovoljni smo rezultatima nadzora, većina se prilagodila novom Zakonu

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...