Nada Č. Smiljanec (snimio: A. Jurkin)Porezna uprava objavila je da su inspektori danas do 13 sati obavili obavili 1108 nadzora, a nepravilnosti su utvrdili na 61 mjestu.

Na teren je izašlo 328 inspektora koji svoj rad nastavljaju i u popodnevnim satima. Porezna uprava objavila je rezultate nadzora po gradovima.

Tako je u Virovitici obavljen nadzor nad dvadeset ugostiteljskih objekata. Nadzor je obavljalo devet inspektora koji su pronašli samo jedan objekt s nepravilostima.

– Zadovoljni smo rezultatima nadzora, većina se prilagodila Zakonu o fiskalizaciji – kazala je nakon objave rezultata nadzora direktorica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec. Sedam dana od stupanja na snagu Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, Porezna uprava Ministarstva financija u utorak je krenula u najavljeni nadzor obveznika fiskalizacije, koji su prema kriterijima obveznici od 1. siječnja 2013. godine.

Cilj je nadzora utvrđivanje izdaju li fiskalne račune obveznici fiskalizacije koji posluju gotovinom. Ako ne izdaju, Porezna uprava će im temeljem zakonskih odredbi zabraniti rad te zapečatiti poslovni prostor sve dok se ne otklone nepravilnosti. U slučaju da se tijekom nadzora otklone nepravilnosti, obveznik fiskalizacije može nastaviti s poslovanjem. (vl/aj)

Nada Č. Smiljanec: Zadovoljni smo rezultatima nadzora, većina se prilagodila novom Zakonu