Štrajk šezdesetak radnika Farme Senkovac pokraj Slatine nastavlja se. Iako su i jučer čekali direktora Zorana Cikušu da se pojavi i da im u lice kaže da je uplata dvije obećane plaće proknjižena na njihovim računima, to se nije dogodilo.

– Opet nas je prevario i nije isplatio plaće. Ništa mu odavno ne vjerujemo, ali smo ipak mislili da će ovo biti kraj naše agonije – kaže jedan od štrajkaša koji nas je zamolio da mu ne napišemo ime, dok je Nedeljko Benko, sindikalni povjerenik u Farmi Senkovac, naglasio da se štrajk nastavlja do daljnjega. Danas (utorak) ujutro sastat će se štrajkaški odbor i donijeti odluke što dalje.

– Očekujem da ćemo se više aktivirati i poduzeti drastičnije mjere. Ništa se nije promijenilo, sve ostaje po starom. Plaća nema, hranimo stoku i sve po tom pitanju je u redu jer je ipak minimum radnika na poslu kako ne došlo do nekakve zaraze. Obistinilo se ono što smo pretpostavljali i sad se vidi da direktor Cikuša opet nije govorio istinu – zaključio je Benko.

Podsjetimo, štrajk je počeo u subotu, a direktor je radnicima, a što je u petak potvrdio i Glasu Slavonije, obećao isplatu dvije mjesečne zarade u ponedjeljak, a jednu preostalu do kraja mjeseca. Rekao je da je novac “riješen” već u petak, ali da zbog tehničke prirode nije prebačen na račune pa će to biti učinjeno s prvim radnim danom ovoga tjedna. Da ipak nije bilo tako potvrdio je i Šimo Orešković, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV Hrvatske, koji je u stalnom kontaktu sa štrajkašima i sindikalnim povjerenikom Benkom. Do direktora Cikuše uz silni trud nismo uspjeli doći. Dvaput je mobitel odzvonio do kraja, a treći poziv je naglo prekinuo.

S.Kadić