U organizaciji Autokluba Virovitica i Policijske uprave virovitičko – podravske djelatnici Hrvatskog autokluba su u dvorani Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica, provodili preventivno edukativne aktivnosti projekta Vidi i klikni, kojim su u proteklih nekoliko godina educirali djecu o pravilnom ponašanju u prometu u brojnim mjestima diljem Hrvatske.

Edukativne radionice su održane s početkom u 10 i 12 sati za sve predškolske skupine i skupine predškole Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica, odnosno za ukupno preko 200 djece.
Djelatnici HAKa korištenjem električnog automobila, parkiranih vozila, nogostupa i pješačkog prijelaza, semafora i drugih elemenata u prometu podučavaju o sigurnom sudjelovanju u prometu djece pješaka i prijevozu djece u vozilima.

Sudjelovanjem u ovoj interaktivnoj prezentaciji djeca uče pravila sudjelovanja u prometu i da se u vozilu treba prevoziti u dječjoj sjedalici na stražnjem sjedalu, a na opasnosti prijevoza bez korištenja sigurnosnog pojasa im je ukazao simpatični krpeni lutak Haki koji je pri sporoj vožnji ostao bez kape, a u malo ozbiljnijoj situaciji ozbiljno nastradao.
No, kroz ovu prezentaciju mališani Virovitice, kao i njihovi brojni prijatelji iz cijele Hrvatske, zajedno sa Hakijem, uče da u prometu treba vidjeti sve što se događa i biti viđen, a u vozilu „kliknuti“ sigurnosnim pojasom prije polaska.

Sudjelovanje u ovom projektu HAKa je prva od ovogodišnjih prometno – preventivnih aktivnosti usmjerenih prema predškolskim skupinama dječjih vrtića kojima će djelatnici policijske uprave pokušati educirati djecu s područja cijele županije za sudjelovanje u prometu kada krenu u školu.