Djelatnice knjižnice posjetile obiteljski dom za starije i nemoćne Andrašević

Objavljeno:

U ime Gradske knjižnice i čitaonice u utorak, 30. listopada knjižničarke Nela Krznarić i Tatjana Keresturi posjetile su Obiteljski dom Andrašević. Kako je Mjesec hrvatske knjige u tijeku, cilj je bio podsjetiti osobe starije životne dobi na važnost knjige i potaknuti ih na čitanje. Čitanje kroz odvlačenje pažnje, zabavu, duhovnu podršku i poticaj pozitivno utječe na zdravlje, pa se u tom kontekstu govori o biblioterapiji. Čitanje može biti vrijeme opuštanja, odmak od briga koje utječe na smanjenje napetosti, tjeskobe, depresije.

Knjižničarke su predstavile aktivnosti Knjižnice u koje se štićenici mogu uključiti, pročitale su im dvije priče iz knjige Melem za dušu i razgovarali o pročitanom. Na dar su im donijele deset knjiga različitih žanrova i nekoliko zanimljivih časopisa, a na kraju su slušali glazbu i zapjevali poznate slavonske pjesme.

Obzirom da je bilo prijedloga za novim pričama i glazbom dogovoreno je da će se posjeti ovomu domu nastaviti jedanput na mjesec. Ovo je početak projekta Gradske knjižnice i čitaonice koja je napravila iskorak i krenula ususret svojim korisnicima. (gkc)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni