Športska zajednica grada Virovitice uz punu podršku Grada Virovitice već devetu godinu za redom organiziraju besplatnu školu. Besplatna obuka neplivača započet će 20. lipnja 2016. godine na Gradskom bazenu u Virovitici.

Cilj je navedenim programom obuhvatiti što veći broj djece kako bi ih se osposobilo za samostalno privikavanje na vodu bilo to na zatvorenim ili otvorenim bazenima ili na moru i što manjem broju neželjenih posljedica koje proizlaze iz ne znanja plivanja. Obuka neplivača obavlja se sukladno metodama globalnog plana i programa rada, projektu edukacije i detaljnom planu izobrazbe

Športska zajednica grada Virovitice osigurala je da svaki učenik koji je uspješno svladao kriterije znanja plivanja koji su propisani za plivača početnika dobije diplomu o uspješno završenoj obuci o osnovama plivanja. Troškovi organizacije škole plivanja i ove godine osigurani su u proračunu Grada Virovitice.

Ovim putem molimo da se u školu uključe sva zainteresirana predškolska i školska djece. Prijave za školu plivanja primaju se Športskoj zajednici grada Virovitice svaki radni dan od 7 – 15 sati, Matije Gupca 63 (bivša vojarna).