Do 31. siječnja iduće godine, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica zasjat će u novom ruhu

Objavljeno:

Početnom konferencijom, na kojoj su između ostalih bili, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, županijske pročelnice, Vesna Šerepac i Ankica Garaj, ravnateljica Gimnazije Jasminka Viljevac, započeo je projekt energetske obnove Gimnazije Petra Preradovića Virovitica.

Gimnazija Petra Preradovića
snimio: Antonio Jurkin / JedanDva.hr

Nositelj projekta je sama Gimnazija, a napisala ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Posrednička tijela na projektu su: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je ujedno i partner na projektu. Projekt sufinancira EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je to vrijedan 4.864.470,46 kuna, uz europska sredstva, ali i Virovitičko-podravske županije, a njima se planiraju uštede od 57 za toplinsku, do 53 posto za električnu energiju.

– Bolji uvjeti školovana za svu našu djecu, naš su imperativ i obveza. Uz opremanje informatičkom opremom i energetsku obnovu, Virovitičko-podravska županija daje maksimalnu podršku svim projektima koji su na korist našoj djeci u osnovnim i srednjim školama, ali i dječjim vrtićima. Ovim projektom će se uštedjeti značajna sredstva, koja ćemo tada moći uložiti u daljnje poboljšanje obrazovnog sustava na području naše županije – podcrtao je između ostalog Virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Završetkom projekta, Gimnazija Petra Preradovića, „skočit“ će iz D u B energetski razred. Energetskom obnovom postavit će se toplinska izolacija vanjskih zidova, ukopanih dijela ovojnice, stropa prema negrijanom tavanu, podova prema tlu i negrijanom prostoru. Zamijenit će se vanjska stolarija, postaviti nova rasvjeta, instalirati fotonaponski paneli. Za manje od godinu dana Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, u čiju obnovu se značajnije počelo ulagati od 2014. godine, kada je župan bio Tomislav Tolušić, zasjat će u novom svjetlu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni