Do kolovoza 2019. godine Dvorac Pejačević i Gradski park zasjat će punim sjajem

Objavljeno:

spot_img

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović te gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima, obišli su radove na Dvorcu Pejačević i u Gradskom parku u Virovitici kako bi vidjeli kojim se tempom odvijaju. Radovi u sklopu Integriranog razvojnog programa „5 do 12 za Dvorac“ financiranog iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020, u punom su jeku i odvijaju se u skladu s rokovima.

Obnova dvorca i parka, u skladu s konzervatorskim uvjetima, vratit će stari sjaj virovitičkoj povijesnoj jezgri. Parku će biti vraćen perivojni izgled te će se razviti sadržaji za slobodno vrijeme i rekreaciju: staze, šetnice, dječje igralište, hortikulturno uređenje… Do Rokova ove godine bit će posađeno 140 stabala, 100 ukrasnih grmova, a u funkciji bi trebala biti i moderna fontana.

Riječ je o projektu koji će promijeniti sliku grada, a zahvaljujući kojem će se razviti novi turistički proizvod te će se na atraktivan i inovativan način prezentirati kulturna i povijesna baština.

Ukupna vrijednost projekta je 81.439.871,46 kuna, dok se 66.659.100,04 kuna financira od strane Europske unije. (virovitica.hr, foto: M. Bašić, K. Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...