Do kraja mjeseca u promet će biti puštena spojna cesta Gajeva – Vinkovačka

Objavljeno:

spot_img

Radovi na jednom od dugo očekivanih projekata – spojnoj cesti Ulice Ljudevita Gaja i Vinkovačke, privedeni su kraju. Proteklog tjedna završeno je iscrtavanje horizontalne signalizacije te se ovih dana očekuje tehnički pregled, a nakon toga i puštanje spojne ceste u promet.

U srijedu, 26. siječnja očekuje se tehnički pregled spojne ceste Gajeva – Vinkovačka, a potom i puštanje ceste u promet.

Podsjetimo, u sklopu radova izgrađena je nova dionica ceste koja obuhvaća kolnik, parkiralište, pješačku i biciklističku stazu te javnu rasvjetu i DTK mrežu. Cesta ima dva kolna prilaza za potrebe Opće bolnice, od kojih je jedan za vozila hitne medicinske pomoći. Također, uz cestu je izgrađeno stotinjak parkirnih mjesta (od čega je 6 mjesta za invalide), što će znatno rasteretiti bolničko parkiralište.

Da je riječ o važnoj prometnici za cijeli grad, potvrdio je i pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo.

– Ta će cesta građanima donijeti višestruku korist. Osim što će smanjiti gužvu u samom središtu grada, vozačima će biti kraći put od Lidla do „Male stanice“, ali i olakšan i brži pristup određenim institucijama kao što su, primjerice, vrtić, COOR ili osnovna škola, s jednog kraja grada. Ta cesta sa sobom donosi i nova parkirna mjesta u blizini ulaza u bolnicu, koja su itekako potrebna te dodatne ulaze za bolnicu i Zavod za hitnu medicinu VPŽ, istaknuo je K. Sabo.

Pročelnik Sabo najavio je i nove zahvate na navedenoj dionici.

– Jedan od zahvata koji se u budućnosti planiraju na toj dionici je uređenje raskrižja s Ulicom Ljudevita Gaja, kao i Vinkovačkom. Raskrižja bi se riješila kao kružni tokovi pošto se to do sada pokazalo kao najfunkcionalnije rješenje u gradu, odnosno promet tako najbolje i najbrže funkcionira, rekao je K. Sabo dodavši da su za kružna raskrižja naručena idejna rješenja.

Zahtjevan posao izgradnje dionice i novih parkirnih mjesta dobila je tvrtka Strabag d.o.o., radovi su vrijedni 5,6 milijuna kuna, a investitor je Grad Virovitica. (virovitica.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...