spot_img

Do sredine sljedeće godine u planu završetak radova na izgradnji Doma za starije i nemoćne osobe u Virovitici

Objavljeno:

Do kraja lipnja sljedeće godine u planu je završetak radova na jednoj od najvećih privatnih kapitalnih investicija na području grada Virovitice – izgradnji Doma za starije i nemoćne osobe Virovitica. Radovi su u punom jeku, a prema riječima investitora Zdravka Baturine, uskoro će se provesti i anketa o zainteresiranosti za smještaj. Inače, virovitička obiteljska tvrtka Baturina, u okviru koje se nalazi ustanova za zdravstvenu njegu u kući i Poliklinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te fizikalnu terapiju i neurologiju, svoje zdravstvene usluge građanima nudi već dvadesetak godina.

Dom će imati kapacitet za 199 osoba (80 nepokretnih te 119 pokretnih i polupokretnih), a prema riječima Zdravka Baturine u tijeku s pregovori s nadležnim ministarstvom vezano uz smještaj osoba koje boluju od Alzheimerove bolesti.

Važno je napomenuti da je u planu zapošljavanje 57 osoba raznih profila, od njegovateljica, medicinskih sestara, radnih terapeuta, fizioterapeuta pa sve do pomoćnog osoblja.
Vrijednost investicije je oko 20 milijuna kuna, od čega su 80 posto sredstva Hrvatske banke za obnovu i razvoja, a 20 posto vlastita sredstva. Radove na izgradnji novog Doma za starije i nemoćne izvodi Prajo-beton.

M. Bašić

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni