Drašku Zidaru dodijeljena Godišnja nagrada za iznimne rezultate i umjetnička ostvarenja u kazališno-scenskoj i filmskoj djelatnosti

Objavljeno:

spot_img

Na danas održanoj svečanoj sjednici Skupštine Virovitičko-podravske županije, dodijeljenja su javna priznanj zaslužnim osobama, udrugama, institucijama. Godišnja nagrada Virovitičko-podravske županije za iznimne rezultate i umjetnička ostvarenja u kazališno-scenskoj i filmskoj djelatnosti pripala je glumcu Kazališta Virovitica, Drašku Zidaru.

Draško Zidar istaknut je glumac Kazališta Virovitica u kojem radi još od 1986. godine. Ostvario je brojne i zapažene uloge za koje je nagrađivan vrijednim nagradama na festivalu glumaca u Vinkovcima, Festivalu profesionalnih kazališta za djecu ASSITEJ, a dobitnik je i nagrade Najhistrion 2007. godine kao i Zlatne arene u Puli za najbolju mušku ulogu u filmu Kotlovina.

Osim u matičnom kazalištu radi i u Varaždinskom kazalištu, Osječkom HNK-u, te zagrebačkim kazalištima, a glumio je i u brojnim filmskim i TV ostvarenjima. Uspješan je i kao redatelj i autor songova u predstavama matične kazališne kuće.

Godišnja nagrada za iznimne rezultate i umjetnička ostvarenja u kazališno scenskoj i filmskoj djelatnosti ove godine dodjeljuje se gospodinu Drašku Zidaru.

 

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...