Dražen Kurečić za gradonačelnika, Vlatka Drimal za dogradonačelnicu, a Zdravko Rengel za dogradonačelnika Virovitice

Objavljeno:

spot_img

Dražen Kurečić – kandidat za gradonačelnika Virovitice

Dražen Kurečić

Rođen sam 05.10.1973. u Virovitici. Oženjen sam i otac dvoje djece. U Virovitici sam završio osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje (matematičko-informatički smjer), te na Sveučilištu u Zagrebu sam završio Agronomski fakultet i stekao zvanje diplomirani inženjer agronomije – poljoprivrednih melioracija. Služio sam obveznu vojnu službu i stekao časnički čin natporučnika pješaštva. Imenovan sam od Županijskog suda u Bjelovaru za Stalnog sudskog vještaka poljoprivredne struke i procjenitelja poljoprivrednog zemljišta.

Zaposlen sam u Hrvatskim vodama, u kojima radim više od 10 godina, na radnom mjestu Višeg koordinatora za navodnjavanje, te sam od 2012.-2016. obnašao dužnost pomoćnika ministra zaduženog za rad Uprave vodnoga gospodarstva pri Ministarstvu poljoprivrede. Tijekom mandata pomoćnika ministra, imao sam čast predsjedavati Međunarodnom komisijom za zaštitu rijeke Dunav sa sjedištem u Beču, a koja okuplja 14 država članica i kao posebnog člana EU. Na neformalnim sastancima članica EU predstavljao sam Republiku Hrvatsku u svojstvu direktora voda, osobe koja predstavlja državu po svim pitanjima vezano uz vodno gospodarstvo. Kao pomoćnik ministra radio sam na izradi Zakona o vodama i Zakona o financiranju vodnoga gospodarstva, te u nizu podzakonskih akata (uredbi, pravilnika itd.)

SDP-u sam se pridružio 1996. i tijekom svog političkog djelovanja obnašao sam sve funkcije na razini GO SDP Virovitica, od člana, zamjenika predsjednika i predsjednika GO Virovitica i člana ŽO SDP Virovitičko-podravske županije. U nekoliko mandata sam bio gradski vijećnik u Gradskom vijeću Grada Virovitice, kao i Predsjednik kluba vijećnika SDP-a.

U izbornu utrku za gradonačelnika Virovitice na predstojećim lokalnim izborima ušao sam sa željom za pobjedom na izborima, kako bih srušio lošu 14-godišnju HDZ-ovu vlast i promijenio sadašnje negativne trendove u pozitivne. Kao gradonačelnik želim Viroviticu vratiti na kartu poželjnih mjesta za investicijsko ulaganje koje će omogućiti rast i razvoj moga grada, i na taj način pretvoriti Viroviticu u mjesto poželjno za život i ostanak mladih. Želim Viroviticu gdje će mladi moći osnovati obitelj i izgraditi svoj obiteljski dom, a djeca će imati priliku za kvalitetno obrazovanje uz najmoderniju opremu, kako bi se što bolje pripremili kako za strukovna zanimanja, tako i za nastavak školovanja na sveučilištima diljem Europe.

Vlatka Drimal – kandidatkinja za dogradonačelnicu Virovitice

Rođena sam 28. travnja 1967. godine u Virovitici. Osnovnu i srednju ekonomsku školu završila sam u Virovitici, te kao mladi ambiciozni čovjek pri završetku srednje škole imala sam želju da nastavim svoje školovanje, odnosno da studiram, te sam se upisala na Pravni fakultet u Osijeku koji sam završila i stekla zvanje magistra prava.

Svoj vježbenički staž na određeno vrijeme u trajanju od dvije godine provela sam na Općinskom sudu u Virovitici, a zatim sam 1997. godine zasnovala radni odnos na neodređeno vrijeme u Uredu za prostorno uređenje, stambeno – komunalne poslove, graditeljstvo i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije na službeničkom mjestu: prvo kao predstojnica Pododsjeka za graditeljstvo i stambeno – komunalne poslove, zatim kao predstojnica Pododsjeka za obnovi, a od 2003. godine i kao voditeljica Pododsjeka za graditeljstvo, te zamjenica pomoćnika predstojnika Službe za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i graditeljstvo, Ureda državne uprave u Vrovitičko-podravskoj županiji sve do 31. prosinca 2007. godine kada prelazim u Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša, Virovitičko-podravske županije, radno mjesto više stručne suradnice za prostorno uređenje i gradnju.

Zdravko Rengel – kandidat za dogradonačelnika Virovitice

Zdravko Rengel

Rođen sam 01.travnja 1963. u Pakracu. Otac mi je bio učitelj, a majka knjigovođa. Hrvatske sam nacionalnosti. Osnovnu školu završio sam u Suhopolju, srednju u Virovitici, a u Osijeku sam diplomirao na Poljoprivrednom fakultetu, smjer ratarstvo. Oženjen sam i otac dvojice sinova. Prvo zaposlenje mi je bilo u Tvornici šećera Virovitica. Nakon stečaja Tvornice suosnivač sam poduzeća kojemu je osnovna djelatnost poljoprivreda, a isto tako sam i nositelj svog OPG-a. Predsjednik sam Hrvatske udruge proizvođača šećerne repe i u Izvršnom odboru udruge proizvođača mlijeka Mliječni put Hrvatske. Predsjednik sam GO HSS Virovitica i u prošlom mandatu vijećnik u Gradskom vijeću. Član sam dva lovačka i jednog ribolovnog društva, te dva konjička kluba. Hobi mi je jedrenje, skijanje, jahanje i lov. Od stranih jezika, u govoru i pismu se služim Njemačkim.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...