Drugi po redu srednjovjekovni viteški turnir 23. i 24. kolovoza na Jankovcu

Objavljeno:

spot_img

Povodom Dana Virovitičko-podravske županije i ove godine održava se drugi po redu srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu. Riječ je o dvodnevnoj manifestaciji koja će biti održana 23. i 24. kolovoza. Sudjelovanje je najavilo oko 150 vitezova i 15-ak udruga s područja cijele Hrvatske, ali i Slovačke, Mađarske i Slovenije te će stoga turnir poprimiti međunarodni karakter. Oragnizatori najavljuju da će prošlogodišnja brojka od 2.000 posjetitelja zasigurno biti nadmašena.

– Pozivamo sve da dođu i uživaju na Jankovcu u ljepoti, čistoći zraka te se zajedno s nama vrate u srednji vijek i uživo vide i dožive bogatu slavonsku prošlost – rekao je načelnik općine Čačinci i predsjednik TZ Čačinci Mirko Mališ.

Glavni nositelj ovog projekta je Turistička zajednica općine Čačinci koja smjera ka tome da se Jankovac prikaže u jednom drugom svijetlu kako bi se otkrila njegova povijest i promovirala bogata kulturno-povijesna baština koja upotpunjuje turističku ponudu kontinentalnog dijela Hrvatske. Primjer te baštine je utvrda Klak za koju će programom biti prikazane dvije borbe. Osim borbi vitezova, brojne udruge sudjelovat će na manifestaciji sa sajmom starih obrta, viteškim taborom, predstavama, ali i u natjecateljskim disciplinama srednjovjekovnog mačevanja i streličarstva. Cjelokupan program bit će upotpunjen raznolikom srednjovjekovnom gastronomskom ponudom i za sudionike i za posjetitelje.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...