VIDRA i Društvo multiple skleroze VPŽ prijavili su projekt za osobne asistente za koji je odobreno 1.408.215 kuna za jedanaest osoba s najtežim stupnjem invalidnosti

Za ukupno jedanaest osoba s najtežim stupnjem invalidnosti, od čega je njih devet oboljelih od multiple skleroze, dok dvije osobe imaju paraplegiju, usluge osobne asistencije značit će puno.

– One će s tim osobama biti 80 sati mjesečno, pomagat će im u svakodnevnim poslovima koji su njima često teško izvediva, boljoj socijalizaciji u društvu – kazao je između ostalog Saša Grahovac, predsjednik Društva multiple skleroze Virovitičko-podravske županije.

Naime, zahvaljujući VIDRA-i Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije prijavilo je projekt Europskog socijalnog fonda “Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom” u Virovitičko-podravskoj županiji. Društvu su, za dvije godine provedbe projekta odobrena novčana sredstva u iznosu od 1.408.215 kuna. U ponedjeljak su u prostorijama Društva multiple skleroze VPŽ, u Gajevoj ulici u Virovitici potpisivani Ugovori o radu s osobnim asistentima i Ugovori o suradnji s korisnicima usluge osobne asistencije. (Fotografije: Kristijan Toplak)