Dugogodišnji predsjednik mladeži HDZ-a Dinko Đeri krivotvorio diplomu!

Objavljeno:

spot_img

Prema pisanju portala Virovitica.net Policijska uprava Virovitičko-podravska priopćila je danas da su službenici kriminalističke policije završili istragu nad 34-godišnjakom zbog sumnje da počinio kaznena djela krivotvorenja  isprava, ovjerava neistinitog sadržaja i prijevare.  U priopćenju piše da je razdoblju od svibnja 2005. godine do danas krivotvorio isprave i ovjeravao neistinite sadržaje. Podatke iz krivotvorenih isprava upisao je u radnu knjižicu i na osnovu toga je zasnovao radni odnos u raznim tvrtkama i tako sebi pribavio protupravnu imovinsku korist. Protiv počinitelja je Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici podnijeta kaznena prijava.

Dinko Đeri i Ivica Kirin
Dinko Đeri i Ivica Kirin

Urednik portala Virovitica.net Goran Gazdek neslužbeno doznaje da je riječ o nekada visokopozicioniranom članu HDZ-a, Virovitičaninu Dinku Đeriju.

Osnovano se sumnja da je krivotvorio diplomu Fakulteta prometnih znanosti sa zvanjem inženjer prometa i svjedodžbe jedne četverogodišnje srednje škole. S tim diplomama zaposlio se u Hrvatskim vodama kao vozač generalnog direktora Slavka Rajnovića i tamo radio neko vrijeme, da bi kasnije prešao u tvrtku kćer „Hidrotehnički objekti” gdje je radio kao koordinator za obranu od poplavu.

Dinko Đeri i Josip Đakić
Dinko Đeri i Josip Đakić

Đeri je obnašao dužnost predsjednika Mladeži Hrvatske demokratske zajednice od ožujka 2010. godine i predsjednika Mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije. Kao takav bio je podoban i stručan za nadzorne odbore u Flori (2004.), Komrad (2005.-2007., zamjenik predsjednika), Hidroregulacija (2006.-2008., zamjenik predsjednika), a u Agroduhanu i predsjednik  od 2009. do 2011. godine, a trenutno obnaša dužnost predsjednika Moto kluba Kumovi.

Protupravna imovinska korist koju je Đeri stekao krivotvorenim diplomama mjeri se milijunima kuna za što je predviđena kazna i do deset godina zatvora.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni