U subotu 30. studenog 2013. godine u organizaciji ŠPK Varaždin i Hrvatskog športskog plesnog saveza u Varaždinu je održano međunarodno natjecanje u standardnim i latinsko-američkim plesovima, gdje su svoje plesno umijeće, među parovima iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske, prikazali i plesni parovi Plesnog centra “Virovitica”, te osvojili dvije zlatne, dvije srebrne i brončanu medalju.

Lovro Švast i Nadia Dujmović u kategoriji osnovaca D3 plesnog razreda u standardnim plesovima osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju, dok su u latinsko-američkim plesovima osvojili treće mjesto i brončanu medalju.

Antonio Bebek i Lorena Andrea Fabijanac u latinsko-američkim plesovima kategorije osnovaca D2 plesnog razreda osvojili su prvo mjesto i zlatnu medalju dok su u standardnim plesovima otplesavši prvi puta u višem plesom razredu D3 osvojili peto mjesto. Ovim rezultatom i osvojenim bodovima Antonio i Lorena osigurali su ulazak u viši plesni D3 razred i u latinsko-američkim plesovima.

Dino Vidak i Ema Crnogaj u kategoriji osnovaca D2 plesnog razreda u standardnim plesovima osvojili su prvo mjesto i zlatnu medalju dok su u latinsko-američkim plesovima osvojili drugo mjesto i srebrnu medalju.

Prema riječima Marije Kovačić, predsjednice Plesnog centra “Virovitica”, ovo je bilo posljednje natjecanje ove godine, i kada se podvuče crta možemo biti izrazito zadovoljni. Naši plesači, ukupno su osvojili 31 medalju: 15 zlata, 11 srebra i 5 bronci.

Ovim putem ujedno pozivamo sve ljubitelje plesa da 16. prosinca u 18:30 sati dođu u Gradsko kazalište Virovitica pogledati cjelovečernji plesni program članova Virovitičkih mažoretkinja i Plesnog centra „Virovitica“ upriličen u sklopu programa Prosinac u gradu.