Nada ČavlovićRavnateljica porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec, na unutarstranačkim izborima u nedjelju (27.listopada), izabrana je za potpredsjednicu Gradskog odbora SDP-a Virovitica. Upućeni tvrde da je Čavlović Smiljanec (inače bivša predsjednica GO SDP-a) i dalje siva eminencija virovitičkih socijaldemokrata.

Za predsjednika Gradskog odbora stranke, naime, izabran je Damir Barić, dugogodišnji predsjednik uprave šećerane “Viro”, kojeg je Nada Čavlović Smiljanec na proteklim lokalnim izborima promovirala u SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Virovitice.

Član predsjedništva GO SDP-a postao je i Vlado Hanžek, bivši član uprave HŽ Carga kojeg je ministar Siniša Hajdaš Dončić smijenio zbog nesposobnosti, a kojeg u virovitičkom SDP-u drže desnom rukom Čavlović Smiljanec.

SDP-ovac porezni dužnik tražio smjenu gradske vijećnice jer je porezna dužnica?!

U predsjedništvo je izabran i Franjo Brezovečki iz Virovitice, inače jedan od većih poreznih dužnika u Virovitičko-Podravskoj županiji. Na listi poreznih dužnika u spomenutoj županiji Franjo Brezovečki zauzima visoko 24 mjesto, s ukupnim dugom od 860.363,30 kn. To mu, dakako, nije prepreka da zajedno s Nadom Čavlović Smiljanec sudjeluje u vođenju virovitičkih socijaldemokrata. Brezovečki nije jedini porezni dužnik u gradskoj organizaciji SDP-a. Prema podacima Porezne uprave, Marinko Kukić, član gradskog Vijeća SDP-a i bivši šef SDP-ova kluba u Gradskom Vijeću Virovitice, proračunu duguje 21.856,79 kuna.

Zanimljivo je napomenuti kako je kao član Gradskog Vijeća Kukić 2011.g. tražio smjenu gradske vijećnice HSPD-a Vesne Hercigonje, navodeći kao razlog njen porezni dug državi. Predsjednik HSPD-a Virovitice Siniša Prpić tada je donio odluku o njenom smjenjivanju.

Prpić je za Index komentirao činjenicu da među poreznim dužnicima u Virovitici ima i SDP-ovih gradskih vijećnika: “Očito je da u toj stranci vladaju različita mjerila. Upravo je Kukić, koji je i sam porezni dužnik, tražio smjenu naše vijećnice zbog poreznog duga. Mi smo tada u najkraćem roku smijenili našu vijećnicu. Sada se ispostavlja da u vrhu gradskog SDP-a ima puno ozbiljnijih poreznih dužnika, ali nitko u toj stranci ne reagira. Štoviše, može se zaključiti da u stranci uživaju zaštitu Nade Čavlović Smiljanec. Sami zaključite tko ih štiti u Poreznoj upravi.”, kaže Siniša Prpić, predsjednik HSPD-a Virovitice.

Index.hr