Energetskom obnovom škola u Suhopolju će uštedjeti i do 50% energije

0
455
Osnovna škola Suhopolje
Osnovna škola Suhopolje, snimio Antonio Jurkin

Župan Igor Andrović obišao radove na energetskoj obnovi Osnovne škole Suhopolje i pripadajuće sportske dvorane.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, te pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, uz domaćina, ravnatelja Antu Škrabu, obišli su radove na energetskoj obnovi Osnovne škole Suhopolje i pripadajuće sportske dvorane.

Osim toga, obišli su i radove koji su ljetos obavljeni u školi, sredstvima Virovitičko-podravske županije i Općine Suhopolje, a vezani su za obnovu sanitarnih prostora u školi. Inače, škola ima 16 pametnih ploča, dobivenih kroz projekt „Škola za život“, financiranih sredstvima resornog ministarstva, te nabavljenih sredstvima Virovitičko-podravske županije. Od njih 16, 12 pametnih ploča nalazi se u matičnoj školi, a četiri su raspoređene u područnim školama.

Inače, kroz projekt energetske obnove škole koja je izgrađena 1971. godine, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija, procjena je da će se uštede energije kretati do 50 posto, a zgrada i sportska dvorana će umjesto E imati C energetski razred. Ukupna vrijednost projekte iznosi 2.662.477,74 kn, dok su bespovratna sredstva 1.572.055,91 kuna. Radovima se postavlja: nova toplinska fasada, strop prema tavanu, plinski kondenzacijski kotao, dizalice topline, elektro instalacije, dio vanjske stolarije… (vpz.hr)