Europski dan poslodavaca

Objavljeno:

spot_img

U godišnji program Mreže javnih službi za zapošljavanje (JSZ) uvršteno je organiziranje Europskog Dana Poslodavaca koji će se prvi puta održati u travnju 2016. godine. Odluka o održavanju Dana poslodavaca donesena je na sastanku Upravljačkog odbora Mreže JSZ u Rigi u lipnju 2015. godine.

Dan poslodavaca organizirati će se u svim članicama mreže s ciljem poticanja suradnje između poslodavaca i JSZ-a na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, a planira se provesti u periodu između 4. – 15. travnja 2016. godine.

Središnje događanje u povodu obilježavanja Dana Poslodavaca održati će se 13. travnja 2016. godine u Bruxellesu, a na nacionalnoj razini Europski dan poslodavaca obilježiti će svaka država članica.

HZZ Područni ured Virovitica u povodu Europskog dana poslodavaca organizirati će:

9. Sajam poslova Područnog ureda Virovitica   –  12.04.2016.  od 11.00 do 15.00 sati u prostoru Restorana LORD, Vukovarska cesta 13, Virovitica u suradnji s poslodavcima, lokalnom samoupravom, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, te ostalim partnerima na lokalnom tržištu rada.

Okrugli stol na temu: Mjere aktivne politike zapošljavanja – rješenje problema dugotrajne nezaposlenosti   –  13.04.2016.  s početkom u 12 sati u Gradskoj vijećnici Grada Virovitice, Trg kralja Zvonimira 1, Viirovitica.   Cilj okruglog stola je predstavljanje ponude radne snage, odnosno potencijala dugotrajno nezaposlenih osoba i osoba preko 50 godina života na našem lokalnom tržištu rada s obzirom na broj, kvalifikacije i iskustvo; predstavljanje mjera aktivne politike zapošljavanja, odnosno financijskih potpora  za navedene ciljne skupine koje poslodavci mogu ostvariti prilikom njihovog zapošljavanja; ispitivanje potreba poslodavca  vezanih uz kvalifikacije i kompetencije radnika koji su im potrebni a u svrhu pripreme kvalitetnijih planova obrazovanja; upoznavanje poslodavaca s mogućnostima korištenja novih funkcionalnosti portala BurzaRada.

Sudionici okruglog stola biti će: mikro, mali poslodavci (poduzetnici), lokalni partneri na tržištu rada

Posjete poslodavcima u razdoblju od 1.04.do 15.04.2016. usmjerene daljnoj suradnji, upoznavanju poslodavaca  s uslugama Zavoda i mjerama aktivne politike zapošljavanja, prikupljanju informacija o potrebama poslodavaca za novim zapošljavanjem  i o potrebnim kompetencijama i kvalifikacijama radnika za buduća zapošljavanja.

Radionica za dugotrajno nezaposlene osobe – 15.04.2016.- s početkom u 11 sati u HZZ Područnom uredu Virovitica, A. Mihanovića 40, soba 8. Radionica je namjenjena dugotrajno nezaposlenim osobama koje su u evidenciji nezaposlenih duže od godinu dana.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni