U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, 14. prosinca, dodijeljena su priznanja najuspješnijim trgovačkim društvima u 2019. godini na temelju ekonomskih pokazatelja, ali i ugleda pojedinih tvrtki te njihova doprinosa županijskom gospodarstvu u cjelini. Kandidatom za dobivanje ovog prestižnog priznanja postaje se isključivo izvrsnošću u poslovanju, a ŽK Virovitica dodjeljuje ih u namjeri da nagradi te potakne na održavanje kontinuiteta uspješnosti, ali i kao primjer i poticaj ostalim poduzetnicima.

Prije dodjele plaketa predstavljena je 24. publikacija Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2019. godini u kojoj se predstavljaju najznačajniji ekonomski pokazatelji s ciljem sagledavanja položaja gospodarstva Virovitičko-podravske županije u ukupnosti hrvatskog gospodarstva.

Priznanje povodom 100 godina postojanja i uspješnog doprinosa razvoju hrvatskog gospodarstva dobila je tvrtka Flora VTC d.o.o. Virovitica, danas komunalno poduzeće u vlasništvu Grada i jedinica lokalne samouprave, ali jedino u Hrvatskoj koje gotovo sav svoj prihod ostvaruje konkurencijom na otvorenom tržištu. Priznanje je primio direktor Željko Iharoš, a uručio ga je zamjenik gradonačelnika Grada Virovitice Damir Marenić.

Priznanje Zlatna kuna, u kategoriji malih trgovačkih društava dobila je tvrtka Plava tvornica d.o.o. Virovitica, koja se sastoji od stručnog tima dizajnera mobilnih i web aplikacija koji svojim transformativnim idejama nude kreativna i korisna rješenja za svoje klijente. Priznanje je primio direktor Matej Sudar, a uručio ga je predsjednik ŽK Virovitica Zlatko Pleša.

Priznanje Zlatna kuna, u kategoriji srednjih trgovačkih društava dobila je tvrtka Radlovac d.d. Orahovica, koja ima stoljetno iskustvo u proizvodnji i oplemenjivanju tehničkog kamena za građevinsku i kemijsku industriju, prodaja građevinskog materijala.

Priznanje Zlatna kuna, u kategoriji velikih trgovačkih društava dobila je tvrtka Ciprijanović d.o.o. Orahovica, u obiteljskom vlasništvu, a bavi se primarnom preradom drveta i finalnom proizvodnjom, svoje poslovanje zasniva na poznavanju drva, sofisticiranoj tehnologiji i individualnom pristupu zahtjevima kupaca. Priznanje je primila direktorica Antoniji Jurjević, a uručio ga je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.