Gradsko komunalno društvo Flora Vtc d.o.o. koje je i ove godine dobilo dobitnik priznanja Gazela, koje Poslovni dnevnik Bussines. hr i partneri dodjeljuje najbrže rastućim hrvatskim tvrtkama u prostorijama društva predstavilo je zainteresiranoj javnosti novu opremu.

Prema riječima direktora Željka Iharoša oprema vrijednosti veće od 5 milijuna kuna nabavljena kao bi se povećala ekonomičnost i na taj kroz ekonomično poslovanje izbjeglo povećanje komunalnih usluga. Nabavljen je trokomorni smećar za sakupljanje biorazgradivog komunalnog otpada, vozilo koje će uštedjeti i ubrzati proces prikupljanja otpada te na taj način u potpunosti ispoštovati sve zahtjeve propisane novim Zakonom o održivom gospodarenju otpadom.

Tu je i kombinirani stroj za manipulaciju biootpadom te kamion s abroll-navlakačem koji će donijeti znatne uštede jer se izbjegava ostavljanje kamiona već samo kontejnera te se kamion u tom vremenu može koristiti za druge svrhe. I na kraju nabavljeni su i prezentirani višenamjenska radna jedinica nabavljena za razne djelatnosti Florine službe održavanja zelenih površina te kamion sandučar s podiznom utovarnom platformom za potrebe prijevoza građevinskog otpada koji sadrži azbest kako bi se na svaki mogući način izbjeglo lomljenje i usitnjavanje azbestnih ploča. (vt.hr)