FOTO: Radovi na izgradnji Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici u sklopu EU projekta vrijednog 45 milijuna kuna

Objavljeno:

spot_img

Panonski drvni centar kompetencija

Početkom svibnja ove godine u Poduzetničkoj zoni II u Virovitici započela je izgradnja Panonskog drvnog centra kompetencija. Centar se gradi u sklopu EU projekta vrijednog 45 milijuna kuna. Projekt Panonski drvni centar kompetencija bit će prvi i najveći projekt u Republici Hrvatskoj realiziran iz Strukturnih fondova EU u okviru Poziva za dostavu projektnih prijava “Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu” iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007-2013.

Panonski drvni centar kompetencija

Vrijednost projekta je 45 milijuna kuna, od čega je 99% financirano iz strukturnih fondova EU, a 1% financira Virovitičko-podravska županija.

– Ovo je trenutno najvrijedniji projekt u Virovitičko-podravskoj županiji te predstavlja uspješan početak jedne jako dobre priče koja našu županiju dovodi u društvo najboljih županija kad je u pitanju povlačenje sredstava iz EU fondova. – rekao je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić.

Panonski drvni centar kompetencija

Projekt predstavlja uspješan primjer suradnje znanstvenika, lokalne zajednice i industrije jer su nositelju projekta, Virovitičko-podravskoj županiji, partneri na projektu VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, zagrebački Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković. Izgradnja Centra ima za cilj povećanje konkurentnosti drvno-prerađivačkih poduzeća na širem panonskom, ali i na čitavom području Republike Hrvatske, te će pužati usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora, i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije.

Panonski drvni centar kompetencija

Radovi na izgradnji Drvnog centra su u punom jeku, a dinamika realizacije je u skladu s planiranom.
Vrijednost izgradnje Centra je 25 milijuna kuna, izvođač radova je tvrtka Lavčević-inženjering iz Splita, a završetak radova na izgradnji planiran je u travnju 2016.

Panonski drvni centar kompetencija

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...