Kod Osnovne škole u Voćinu, održana je vježba evakuacije i spašavanja „Dim 2017“. Cilj vježbe je bila praktična provjera Plana evakuacije i spašavanja Osnovne škole Voćin. Vježba je obuhvatila nastanak požara u Osnovnoj školi u Voćinu, od neispravne grijalice, nakon čega su iz zgrade evakuirani učenici i učitelji, a oni koji su ostali, „spasili“ su se skakanjem kroz prozor na balon. Osim toga, nekoliko „unesrećenih“ je zbrinuto, a potražni pas HGSS-a je tražio učenika koji je ostao u školi.

Osim toga, uslijedila je vježba gašenja požara za učenike i učitelje te zaposlenike navedene škole, kojom je uz koordinaciju ravnateljice OŠ Voćin Ines Gužvić, između ostalih nazočio i načelnik Općine Voćin Predrag Filić, pročelnik HGSS-a Orahovica Ivica Kašuba, privremeni županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Dario Ripli…

U akciji evakuacije i spašavanja sudjelovali su: Virovitičko-podravska županija, DUZS Područni ured Virovitica, Policijska uprava VPŽ, Crveni križ grada Slatine, Javna vatrogasna postrojba grada Slatine, DVD Voćin, Zavod za hitnu pomoć VPŽ, HGSS. Organizaciju ovog događaja, potpisali su: Virovitičko-podravska županija, Područni ured za zaštitu i spašavanje Virovitica, Osnovna škola Voćin i Općina Voćin. (Fotografije: Kristijan Toplak)