Wasted Generation, jedan od najpoznatijih osječkih bandova, nastaje 2002. godine. I kako to inače biva, nakon nekoliko promjena članova, bend ozbiljnije počinje s radom u postavi: Virovitičanin Roni Rengel – vokal, Dinko Pleša – gitara/back vokal, Krešimir Arambašić – gitara, Petar Španjić – bas gitara/back vokal i Alen Valinčić – bubnjevi.

U svojim počecima bend je s obradama rock bandova iz 70-ih i 80-ih poput Guns ‘n’ Roses, Deep Purple, Led Zeppelin, Whitesnake, Aerosmith, Skid Row, Dream Theater, stvorio svoj stil, koji je kasnije primijenjen i na autorske pjesme.

Godine 2010. svirali kao predgrupa Guns ‘n’ Roses. Wasted Generation ostvario je suradnju s legendarnim producentom iz L.A., Eddiejem Kramerom (snimao i radio s glazbenim velikanima kao što su Jimi Hendrix, Led Zeppelin, KISS, Anthrax itd.), koji im je nedavno miksao prve 2 pjesme s nadolazećeg albuma Wasteland – Swingirl i Bitter love. Poznati rock menadžer Doc McGhee (Bon Jovi, Skid Row, Motley Crue, Guns ‘n’ Roses…) uskoro će uzeti cijeli bendovski materijal u svoje ruke, a sve ostalo će postati budućnost!… kažu dečki iz WG-a.

U travnju 2012. godine snimili su prvi profesionalni spot za pjesmu Swingirl, a u lipnju iste godine potpisali su i ugovor s američkom izdavačkom kućom Musik and Film.