Gasi se Policijska uprava Virovitičko-podravska?

Objavljeno:

Ministar Vlaho Orepić najavio da ministarstvo unutarnjih poslova kreće u teritorijalni preustroj. On je, kaže, motiviran strukom i želi poboljšati funkcionalnost sustava. Povećat će se broj policajaca na terenu, a smanjiti administraciju.

– Imamo preveliku glavu i tanke noge – rekao je Orepić dodajući da čitav sustav ima čitav niz nepotrebnih razina zapovijedanja.

Broj policijskih uprava trebao bi se smanjiti s 20 na 4 plus grad Zagreb. Neće biti novih zapošljavanja, a u MUP-u se nadaju, ni troškova, piše 24sata.hr

Do 30. lipnja razdradit će cijeli plan preustroja. Nakon toga trebala bi uslijediti javna rasprava, a konačan plan bi trebao biti gotov do 1. rujna.

Prema ministrovoj računici preustroj bi se trebao odvijati od 1. rujna do kraja godine. Od siječnja do travnja 2017. bit će tranzitno vrijeme i prvi rezultati, a konačni rezultati reforme bit će poznati do kraja 2017.

Voditelj radne skupine za provedbu reforme bit će Stjepan Lončarica, pomoćnik ministra.

Orepić je naglasio da preustroj MUP-a nije dio ni pokušaj regionalizacije Hrvatske. Kazao je da politika nema veze s tim, ali i da svi trebaju sudjelovati u reformi.

Policijske uprave

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni