Ponekad nezaposlenost i višak slobodnog vremena izrode sjajne stvari. Sanja iz Virovitice zbog toga je naučila kuhati, a s vremenom je recepte počela objavljivati i na internetu. Danas već ima brojne sljedbenike i hvale vrijedne kulinarske tajne.

U rukama ove djevojke, kuhača postaje čarobni štapić. Od svega nekoliko sastojaka u stanju je pripremiti najukusnija jela. Samouka i spretna, nas je u svoju kuhinju odmah privukla.

“Ovo su sastojci za jedan manji kruh. Znači ide 400 grama brašna, mineralna voda, žlica ulja, žličica soli, prašak za pecivo i to je to”, pojasnila je Sanja Štrbac.

Od sastojaka ćemo napraviti ljepljivu smjesu.

Tajni sastojak, kojeg su koristile naše bake, prilično je iznenađujuć.

“Mi ćemo ga danas peći na kupusu. Ima poseban jedan miris i okus kad je kruh tako pečen. Kad se on ispeče, kupus možete maknuti, ali ga možete i ostaviti. Jako je fino”, otkrila je Sanja.

Tijesto se na kraju posipa makom i sezamom.

Dok se kruh peče naša će domaćica pripremiti mufine.

“Bundeva je u sezoni, tako da ćemo raditi jednostavne mufine od bundeve. Recept je super jer se može prilagoditi, možete staviti smeđi šećer, drugo brašno, čokolade sira ili kako već netko voli”, kazala je Sanja.

“Skužila sam, recimo, to da ne znam ispeći svoj domaći kruh, da nisam nikad napravila biskvit za kolače i onda kak sam počela u biti učiti se kuhati, tu je spontano nastao i blog, kao nekakva riznica recepata, gdje ću ja čuvati sve te recepte. Tu ima nekih modernih i nekih tradicionalnih, bakinih, maminih”, rekla je Sanja.

Ono što je nju ljutilo, na svom blogu ispravlja.

Imaju li smisla ovi brzi i jednostavni recepti – isprobajte sami. Po želji ih možete obogatiti svojim sastojcima i u tren će se izmiksati nova, samo vaša ukusna priča. (rtl.hr)

Gastro blog Domaćica posjetite na adresi www.domacica.com.hr