Gimnazija Petra Preradovića na listi srednjih škola koje upisuju najbolje učenike!

Objavljeno:

Nakon što je u zadnjem tjednu lipnja otvoren proces prijava obrazovnih programa za više od 40 tisuća učenika koji žele upisati srednju školu, danas se zaključava sustav e-upisa za odabir programa.

Prema podacima CARNet-a koji vodi e-upise, brojem prijava najzatrpanije su opće gimnazije (28.467), slijede ih ekonomski programi (11.518), jezične (9331) i prirodoslovno-matematičke gimnazije (8548) te program hotelijersko-turističkog tehničara (6357), medicinske sestre/tehničari (5439), elektrotehničari (4288) i komercijalisti (4040).

Prema podacima CARNet-a, koji vodi e-upise, Gimnazija Tituša Brezovačkog svrstala se u petak na četvrto mjesto škola u Hrvatskoj koje su uspjele privući učenike s najvišim brojem bodova. Prva dva mjesta zauzimaju dva programa zagrebačke XV. gimnazije (MIOC). U prirodoslovno-matematičkom programu gimnazije prvoplasirani učenik ima 87,5 bodova, a u međunarodnom IBMYP programu 85,14. Slijedi zagrebačka XVI. gimnazija gdje kandidat s vrha ima 84,93 bodova. Ostatak liste škola koje biraju superodlikaši, uglavnom s dodatnim bodovima s natjecanja, su iz Siska, Ogulina, Varaždina, Rijeke, Virovitice, Požege, Slavonskoga Broda i Zadra. (Jutarnji list / foto: vpz.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni