Na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, koja je povodom Dana grada Virovitice održana u Kazalištu Virovitica, glumcu Kazališta Virovitica Antunu Vrbenskom dodijeljena je Zlatna plaketa „Grb Grada Virovitice“ za životno djelo.

Glumac Antun Vrbenski dio je obitelji Vrbenski koja je ostavila dubok trag u Kazalištu Virovitica. Profesionalni glumački put započeo je 1. listopada 1964. godine. Od tada do danas odigrao je preko 170 uloga. Bio je Polonije u Hamletu, Dužd u Otelu, Maro u Dundu Maroju, Osvald u Sablastima, Clitandre u Georgu Dandinu, Hasanaga u Hasanaginici, Marko Barić u Bez trećega, Jazon u Medeji, Arnolph u Školi za žene, Horvat u Vučjaku, Jurica Babić u Volim Njofru, Cleante u Tartuffu, Čaruga u Čarugi, Conte u Krčmarici Mirandolini, Ilja u Požaru strasti…

Osim u kazalištu, igrao je i u filmovima Letači velikog neba, Vlak u snijegu, Holding; TV serijama Nepokoreni grad, Kapelski krijesovi, Gruntovčani, Vrela; TV dramama Pucanj, Pijanist i Razmeđa, te TV adaptacijama predstava Bez trećega i Saćurica i šubara.

Ulogom u Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja, u sezoni 2001/2002, obilježio je četiri i pol desetljeća na virovitičkoj pozornici, a za dugogodišnji rad nagrađen je 2002. godine priznanjem Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije.

Godine 2010. otišao je u zasluženu mirovinu, dok je njegova supruga, glumica Biserka Vrbenski, koja je s njim dijelila, kako privatni, tako i život na sceni, u mirovinu otišla godinu dana kasnije. I nakon umirovljenja Antun Vrbenski svoje dane provodi radno, igrajući i dalje u svom kazalištu, pružajući tako radost i onim mladim ljubiteljima teatra koji ga još nisu imali prilike vidjeti na daskama što život znače, a svojim mlađim kolegama ostaje i dalje velika podrška i dragi učitelj.