U informativno-edukativnom centru u Noskovačkoj Dubravi, od utorka, 28. listopada do četvrtka, 30. listopada, održat će se godišnji skup ravnatelja županijskih, gradskih i općinskih javnih ustanova za zaštitu prirode RH.

Prvi dan skupa, u utorak, jedna od tema će biti status Projekta integracije u EU Natura 2000 (NIP) i ostalih mogućnosti financiranja projekata u sektoru zaštite prirode, te će biti predstavljeni projekti javnih ustanova.

Drugi dan, nakon obilaska Višnjice, na rasporedu je posjet Poduzetničkom inkubatoru u Virovitici, gdje će biti održane prezentacije projekata Obnova dvorca i parka u Suhopolju i Panonski drvni centar kompetencija. U Virovitici će sudionici skupa, između ostalog, obići i palaču Pejačević, Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici, te novoobnovljenu kuriju (dvorac) Janković u Kapela Dvoru.

Nakon Virovitice, predviđen je odlazak u Pitomaču i obilazak Eko centra Banov brod.

Posljednji dan skupa na rasporedu je posjet Slatini i Orahovici, tako da će se sudionici u sklopu trodnevnog skupa uspjeti upoznati s većim dijelom kulturnih i prirodnih znamenitosti Virovitičko-podravske županije.