spot_img

Goran Šebalj iz Kapinaca i Radivoj Rekić iz Naudovca pobjednici su 11. natjecanja orača Virovitičko-podravske županije

Objavljeno:

Udruga orača Virovitičko-podravske županije i Savjetodavna služba organizirale su u petak, 5. lipnja, u općini Pitomača, 11. natjecanje orača Virovitičko-podravske županije.

Natjecanje orača

Natjecanje je održano u dvije kategorije: plugovima ravnjacima i plugovima prekretačima, a sudjelovalo je ukupno 12 natjecatelja s područja županije. Najbolji u kategoriji ravnjaka bio je Radivoj Rekić iz Naudovaca, dok je u kategoriji premetnjaka pobjedu odnio Goran Šebalj iz Kapinaca.

Natjecanju su, uz domaćina, načelnika općine Pitomača Željka Grgačića, prisustvovali predsjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Ana-Marija Petin, zamjenik župana Zdravko Dijaković, predsjednik Svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak, predsjednik Udruge orača Virovitičko-podravske županije Željko Žibreg te podpredsjednik Siniša Hrgović, načelnici općina s područja županije, predstavnici udruga orača iz Osječko-baranjske, Karlovačke, Međimurske, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke i Požeško slavonske županije te Grada Zagreba.

Orači

Pokrovitelj natjecanja je Virovitičko-podravska županija, a suorganizator Općina Pitomača.
Županijsko natjecanje je kvalifikacijsko natjecanje za državno natjecanje, koje će se održati u Virovitičko-podravskoj županiji 4. i 5. rujna ove godine na području općine Suhopolje. Županija je drugi puta, nakon 2010. godine, domaćin ovog natjecanja koje je s godinama preraslo u jednu od najznačajnijih i najposjećenijih poljoprivrednih i ruralnih manifestacija u RH.

Na državnom natjecanju u rujnu očekuje se dolazak 18 županija i oko 35 orača, kao i 15 orača u oranju konjima, a pobjednici će osigurati nastup na svjetskom natjecanju orača u Engleskoj 2016. godine.
Ove godine svjetsko prvenstvo orača održava se u Danskoj (3. i 4. listopada), a hrvatsku ekipu čine Milenko Hrgović iz Vaške (općina Sopje, Virovitičko-podravska županija) i Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije – orači, Siniša Hrgović – trener i sudac te Tugomir Majdak – predsjednik Svjetske oračke organizacije – vođa ekipe.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni