„Gospodarsko stanje i budućnost hrvatske poljoprivrede“

Objavljeno:

U sklopu jubilarnog 20. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2015, koji se održava od 27. veljače do 1. ožujka u Virovitici, Upravni odjel za zajedničke politike i fondove EU Virovitičko-podravske županije i HGK – Županijska komora Virovitica organiziraju stručna predavanja tematski vezana uz perspektive hrvatskog gospodarstva i poljoprivrede. Predavanja se održavaju u subotu, 28. veljače u prostorima Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije, Poduzetnička zona II broj 18, Virovitica, koji se nalazi uz sajamski prostor.

IMG_6125

Prvo u nizu predavanja, na temu gospodarskog stanja i budućnosti hrvatske poljoprivrede održao je pročelnik Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Virovitičko-podravske županije, Tugomir Majdak.

Što se tiče stanja poljoprivrede, Majdak je naglasio kako Hrvatska nema potrebnu ukupnu proizvodnju, ne koristi se 38% obradivih površina, a negativna bilanca u međunarodnoj razmjeni hrane prisutna je od 1993. godine. Glavni uzrok toga je neorganiziranost i nebriga za hrvatsku poljoprivredu, a kao izlaz iz takvog stanja Tugomir Majdak je naveo veću samodostatnost u pojedinim granama hrvatske poljoprivrede, smanjenje uvoza i deficita, očuvanje sela i ruralnog prostora….

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni