Gosti iz Probacijskog ureda Bjelovar posjetili Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije

Objavljeno:

spot_img

U srijedu 07. prosinca 2016. godine stručnjaci iz Probacijskog ureda Bjelovar posjetili su Djelatnost za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Ondje im je domaćin bio profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti koji je goste upoznao s djelokrugom i načinom rada Djelatnosti.

Suradnja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i regionalno nadležnog Probacijskog ureda Bjelovar u posljednje je vrijeme sve intenzivnija i primjer je dobre međusektorske suradnje, u ovome slučaju između sustava zdravstva i sustava pravosuđa. Ova se suradnja ogleda prije svega u tretmanu ovisnika koji su kao počinitelji kažnjivih djela u procesu nadziranja od strane Probacijskog ureda.

Probacija je inače uvjetovana i nadzirana sloboda počinitelja kaznenog djela tijekom koje službenici probacije u suradnji s ostalim stručnjacima provode postupke usmjerene na smanjenje rizika ponovnog počinjenja kaznenog djela. Njome se smanjuje broj osuđenika u zatvorima i na ovaj se način oslobađaju kapaciteti u kaznionicama. Svrha probacije je humanizacija izvršavanja kazneno-pravnih sankcija, učinkovitija resocijalizacija i reintegracija počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu, te organiziranje pružanja stručne pomoći žrtvi, oštećeniku, obitelji žrtve i obitelji počinitelja.

U tome smislu važan je alat u tijeku tretmana, liječenja i resocijalizacije ovisnika koji su uvjetno na slobodi. U ovome složenom procesu tretmana, liječenja, psihosocijalne rehabilitacije i resocijalizacije ovisnika Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije prepoznat je kao partner upravo zbog stručnosti i iskustva u radu s ovisničkom populacijom.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni