Poduzetnička zona Virovitica
Poduzetnička zona Virovitica, snimio Antonio Jurkin

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, vijećnici su usvojili Odluku o prodaji građevinskih parcela (zemljišta) i objekata u Poduzetničkim zonama grada. Temeljem Odluke prodaja građevinskih parcela (zemljišta) u Poduzetničkoj zoni III odobrena je tvrtki Grafiti Becker d,o,o, Herbei d.o.o. te Drvu exkluziv d.o.o. Prve dvije tvrtke planiraju proširenje postojeće djelatnosti te izgradnju poslovnog objekta (Grafiti Becker halu za proizvodnju papira i proizvoda od papira, a Herbea halu za preradu i prešanje ljekovitog bilja), dok će Drvo exkluziv pokrenuti liniju za proizvodnju i preradu ogrjevnog drva. Planirana vrijednost navedenih investicija je oko 9,5 milijuna kuna, a olakšice koje ove tri tvrtke temeljem Programa poticaja i olakšica razvoja gospodarstva grada Virovitice ostvaruju prilikom kupnje zemljišta su od 80 do 100 posto.

Poduzetnička zona Virovitica
Poduzetnička zona Virovitica, snimio Antonio Jurkin

Na sjednici je usvojena i Odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja – Novo groblje, a predviđa se proširenje Gradskog groblja na veću površinu, što bi zadovoljilo potrebe budućih ukopa za sljedećih 30 do 40 godina. Između ostalog, usvojeno je i Izvješće o radu Gradonačelnika Grada Virovitice za razdoblje srpanj – prosinac 2017., Odluka o proglašenju površine izvan lovišta na području grada Virovitice, Izvješće o radu Zaklade Grada Virovitice u 2017. godini, Informacija o ostvarivanju prava iz socijalne skrbi koja se financiraju iz Proračuna Grada Virovitice za 2017. godinu…

Sjednica je održana pod predsjedanjem predsjednice Gradskog vijeća Lahorke Weiss, a nazočili su joj i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek – Golinac, gradski pročelnici te direktori gradskih tvrtki.