Poštovani prijatelji,

S velikom tugom obavještavamo vas da smo nakon 20 godina postojanja odlučili zatvoriti naš portal Virovitica.info. Od dana osnivanja, u ožujku 2003. godine, tada pod imenom Virovitica Online, trudili smo se pružiti kvalitetne vijesti i informacije svim našim posjetiteljima o događanjima u Virovitici, Virovitičko-podravskoj županiji, ali i šire.

S vama od 23. ožujka 2003. godine

Bili smo ponosni na činjenicu da smo bili jedan od prvih lokalnih portala u Hrvatskoj i da smo imali priliku pratiti razvoj tehnologije i novih medija kroz posljednjih 20 godina.

Bili smo pioniri interneta. Bila su to vremena kada su rijetki posjetitelji znali kliknuti na sliku na naslovnici, kako bi osim sažetka na naslovnici mogli pročitali i cijeli članak. Kada je osim jedne fotografije uz vijest, bila cijela foto galerija, ne samo onoga što se nalazilo ispred naših objektiva, već i publike i nazočnih iza naših foto aparata.

Bila su to vremena kada smo video kamerom snimali video priloge (prije 14 godina) koje gotovo nitko nije mogao pogledati. Ne zato što nije želio, već zbog brzine interneta to je bilo gotovo nemoguće. Na dvije parice ISDN-a (brzina 2x 64 kbita/s) dizali smo video i po nekoliko sati. Tada je YouTube imao ograničenje na video priloge u trajanju do 60 sekundi. Pa smo video sadržaj dizali na servis Vimeo.com

Svjesni smo da ne bismo uspjeli održati portal toliko dugo bez vaše podrške. Stoga želimo iskoristiti ovu priliku i izraziti našu zahvalnost svim našim posjetiteljima, sponzorima i prijateljima koji su nam vjerovali i podržavali nas tijekom svih ovih godina.

Zahvaljujući vašem povjerenju, uspjeli smo se razviti u jedan od najpopularnijih lokalnih portala u regiji, a vaše povratne informacije i kritike bile su uvijek dragocjene. Uvijek smo se trudili pružiti kvalitetne informacije i zanimljiv sadržaj, te smo vjerovali da smo tako doprinosili razvoju i promociji grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije. Nadamo se da smo vas uspjeli informirati o događajima i zbivanjima u našoj regiji i da smo vam pomogli u donošenju važnih odluka.

Sada, nakon 20 godina, odlučili smo da je vrijeme za novi početak i nove izazove. Virovitica.info će ostati zauvijek u našim sjećanjima kao draga uspomena.

Hvala vam svima još jednom, nadamo se da ćemo se sresti u drugim prilikama i da ćemo nastaviti graditi bolju zajednicu u kojoj živimo. Sve koje smo povrijedili, iskreno se ispričavamo! Nije bilo namjerno.

S poštovanjem,
.a