Grad Virovitica neće ići u realizaciju POS-a

0
611

Zbog nedovoljnog broja zainteresiranih i rasta cijena u građevinskom sektoru, provođenje projekta društveno poticane stanogradnje neće ići u realizaciju

Grad Virovitica je 13. listopada 2021. godine raspisao Javni natječaj za podnošenje zahtjeva za kupnju 10 kuća građenih po Programu društveno poticane stanogradnje (POS-a) na području Grada Virovitice. Javni natječaj trajao je do 13. studenog 2021. godine te su na isti pristigle 2 prijave, od 43 iskazana interesa putem anketnog upitnika koji je prethodio raspisivanju natječaja.

Osim toga, procijenjena vrijednost po kvadratu kuće je oko 1.000 eura. Zbog porasta cijena u građevinskom sektoru, pretpostavlja se da će još porasti te će cijena kvadrata kuće daleko premašiti cijenu od onoga što mlade obitelji mogu financijski podnijeti.

Grad Virovitica će zbog nedovoljnog broja zainteresiranih mladih obitelji za program POS-a nastojati predložiti druge modele stambenog zbrinjavanju mladih obitelji te će javnost o tome biti na vrijeme obaviještena. (virovitica.hr, fotografija: virovitica.info)