Autobus
Autobus, foto: Kristijan Toplak

Osim besplatnih udžbenika za učenike od 1. do 4. razreda te radnih materijala za učenike od 5. do 8 razreda škola kojima je osnivač, kako bi olakšao roditeljima školaraca Grad Virovitica nastavlja s i osiguravanjem besplatnog prijevoza.

Autobus
Autobus, foto: Kristijan Toplak

Prijevoz je osiguran za sljedeće četiri godine, vrijedan 6 milijuna kuna, ugovoren je s Čazmatransom. Autobusi će prevoziti učenike Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, Osnovne škole Vladimir Nazor i Centra za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju, a riječ je o ukupno 355 učenika.
Autobusi će učenike Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić prevoziti iz Milanovca, Rezovca, Rezovačkih Krčevina, Rezovačkih Vinograda, Zlatnog Polja, Čemernice, Taborišta i Jasenaša, učenike Osnovne škole Vladimir Nazor iz Korije, Podgorja, Golog Brda, Svetog Đurđa, Brezika te s autobusnog stajališta kod Tvornice šećera Viro, a prijevoz učenika Centra za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju obavljat će se za učenike s područja Grada Virovitice, ali i Virovitičko-podravske županije.

Cilj je, prije svega, da djeca sigurno stignu do škole i vrate se svojim kućama, a na ovaj način Grad Virovitica ujedno pomaže i roditeljima kako bi jednostavnije mogli organizirati odlazak djece u školu. (virovitica.hr; fotografija: Ilustracija)